Een bakfiets uitlenen, kan telkens van woensdag tot maandag. Voor de ophaling en het onderhoud werkt de stad samen met ‘t Fietsatelier. 

Een bakfiets uitlenen, kan telkens van woensdag tot maandag. Voor de ophaling en het onderhoud werkt de stad samen met ‘t Fietsatelier. ©  Dirk Vertommen

Mechelaars kunnen gratis bakfiets uitproberen

Mechelen -

Inwoners van Mechelen kunnen vanaf vrijdag 19 maart gratis een bakfiets uittesten. Zo’n fiets boeken kan via de online afsprakentool van de stad of via het 0800-nummer.

Een bakfiets uitlenen, kan telkens van woensdag tot maandag. Voor de ophaling en het onderhoud werkt de stad samen met ‘t Fietsatelier. Mechelen nam het initiatief omdat ze merkte dat er aardig wat interesse voor is. Uit een bevraging in 2019 bleek dat 136 Mechelse gezinnen interesse toonden. “Anderzijds verlagen we hiermee de drempel voor de eigen aankoop van een bakfiets en stimuleren we op langere termijn misschien wel het afstappen van de auto en gebruik van het mobiliteitsbudget”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Mechelen kocht vorig jaar twee elektrische bakfietsen aan. Eén daarvan is intussen opgenomen in de vloot van dienstfietsen van de stad. Alle medewerkers kunnen die gebruiken voor het werk. “De andere werd aangekocht om een gratis probeersysteem voor de inwoners van Mechelen op te zetten. Na gebruik vragen we feedback per e-mail over de dienst en het gebruik”, legt Vanmarcke uit. (svh)

www.mechelen.be/afspraken of 0800 20 800
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio