De voormalige doktersvilla wordt gesloopt voor acht appartementen. 

De voormalige doktersvilla wordt gesloopt voor acht appartementen. © kristin matthyssen 

Voormalige doktersvilla wordt vervangen door acht appartementen

Sint-Antonius -

Er komen dan toch acht appartementen in de Karel Uytroevenlaan op de plaats van de voormalige doktersvilla van dokter Ideler. De gemeente Zoersel had het project liever beperkt gezien tot vier appartementen, maar de bestendige deputatie gaf de projectontwikkelaar zijn gewenste vergunning.

Voor veel Zoerselaars was dokter Eugène Ideler, die in 2017 overleed, decennialang hun huisarts. Op de plaats van de witte doktersvilla deed een projectontwikkelaar een aanvraag voor de bouw van acht appartementen. De gemeente Zoersel verleende de vergunning, maar onder voorwaarden. Ze vond dat er op de locatie slechts vier appartementen mogelijk waren.

De projectontwikkelaar ging in beroep bij de bestendige deputatie. Die oordeelde deze maand dat er toch acht appartementen gebouwd mogen worden. “Zelf hebben wij als gemeente een duidelijke visie waar wij met onze ruimtelijke ordening naartoe willen”, reageert bevoegd schepen Marc De Cordt (Groen). “In de Karel Uytroevenlaan staan weliswaar al wat appartementen, maar niet zo grootschalig. Je kan als gemeente wel een streng beleid proberen te voeren, maar als de bestendige deputatie anders oordeelt, trekken wij als gemeente aan het kortste eind. Over het algemeen merken wij wel dat de provincie ons meestal volgt in ons vergunningenbeleid. Ditmaal echter kreeg de aanvrager in beroep zijn zin. Als het van ons afhing, was het de helft kleinschaliger geweest.”

kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio