Initiatiefnemer van de petitie Carine Matheussen met haar dochters Irme en Yana, bezig met het schilderen van een grote eenhoorn om aan hun raam te hangen in de Asbroeklaan.  

Initiatiefnemer van de petitie Carine Matheussen met haar dochters Irme en Yana, bezig met het schilderen van een grote eenhoorn om aan hun raam te hangen in de Asbroeklaan.  © jan auman

Petitie om kruispunt waar kleine Loes verongelukte veiliger te maken

Schoten

Een petitie om het kruispunt van de Horstebaan met de Amerlolaan, waar kleine Loes verongelukte, veiliger te maken, werd in één dag al ruim drieduizend keer ondertekend. Het initiatief komt van Carine Matheussen. Zij woont in een straat vlakbij en passeert de plek des onheils bijna elke dag wanneer ze met de fiets op weg is naar haar werk in Brasschaat.  

“Je merkt nu aan niks dat daar veel fietsers de baan kunnen oversteken”, spreekt Carine uit ervaring. “Er is een afritje aan het fietspad, maar geen fietsoversteekplaats, geen zebrapad en geen verkeerslichten. Nochtans zijn met de Burgemeester Marnixschool en Sint-Filippus hier vlakbij twee lagere scholen gevestigd met samen meer dan vijfhonderd jonge kinderen.”

Het bewuste kruispunt. 

Het bewuste kruispunt. ©  Jan Auman.

Een kilometer verderop, ter hoogte van de Listdreef, heeft de gemeente wel verkeerslichten geplaatst. “Vreemde keuze”, vindt Matheussen.”Daar wonen veel minder jonge gezinnen en is er ook geen doorgaand verkeer. Terwijl zelfs leerlingen vanuit Brasschaat de Amerlolaan gebruiken om zo naar de middelbare scholen in het centrum van Schoten te rijden.”

De Horstebaan werd zo’n tien jaar geleden heraangelegd. “De scholen waren er toen ook al hoor”, brengt Carine Matheussen in herinnering. “Voor die werken lag er zelfs een zebrapad ter hoogte van de Amerlolaan, maar dat werd niet weerhouden. Wellicht om de doorstroming van het verkeer niet te hinderen.”

Carines dochters Irme en Yana hebben al eens overwogen om ’s nachts zelf stiekem een zebrapad te schilderen op de Horstebaan. “Dat hebben ze wijselijk toch maar niet gedaan. Maar het is jammer dat een meisje eerst het leven moest laten alvorens de gemeente dit nu hopelijk zelf fatsoenlijk gaat bekijken. Ik sta zelf er versteld van hoeveel mensen mijn oproep tot ingrepen ondersteunen. Ik wil de petitie over twee weken aan de burgemeester bezorgen.” jaaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio