Circus Ronaldo kocht onlangs de oude Cinema Rex, waardoor er nood is aan bijkomende parkeergelegenheid. 

Circus Ronaldo kocht onlangs de oude Cinema Rex, waardoor er nood is aan bijkomende parkeergelegenheid. ©  Joren De Weerdt

Kartel BHG vraagt aanleg van parking in Doelstraat

Berlaar -

Kartel BHG is blij dat Circus Ronaldo de oude Cinema Rex in de Stationsstraat in Berlaar gekocht heeft. De oppositiepartij vraagt wel om tijdig in bijkomende parkeergelegenheid te voorzien.

“We hopen dat de opening van de zaal geen parkeercircus creëert, want de Stationsstraat is nu al een van de slechte straten qua parkeergelegenheid. Daarom stellen we voor om de parking in de Doelstraat toch te ontwikkelen en een wandelweg aan te leggen tussen die parking en de achterkant van het oude bioscoopgebouw, wat niet zo heel ver is”, oordeelt raadslid Giel Van de Zande (Kartel BHG).

“We hebben de aanleg van een parking in de Doelstraat eerder al eens overwogen, maar dan toch uitgesteld”, antwoordde schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA). “Uit tellingen bleek namelijk dat er in die omgeving voorlopig geen nood aan bijkomende parkeerplaatsen bestond. De plannen van Circus Ronaldo met Cinema Rex vormen nu natuurlijk wel nieuwe en belangrijke informatie. We moeten dus onze plannen met het perceel in de Doelstraat opnieuw bekijken. Het voorstel lijkt op het eerste gezicht inderdaad heel logisch. Destijds stond die trage verbindingsweg trouwens ook al in onze plannen.”

“De eventueel nieuw aan te leggen parking in Doelstraat ligt 250 meter van Cinema Rex, parking Aldi ligt er 160 meter af en de pendelparking aan het station 375 meter”, gaf Hendrickx nog mee.  (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio