Themabeeld.

Themabeeld. © BZA

Opnieuw meldingen van geurhinder in Antwerpen

Antwerpen -

De hulpdiensten in Antwerpen kregen vrijdag opnieuw meldingen van een sterke geur. Die hangt vooral in de omgeving van Antwerpen-Noord. Gisteren bleek het om bitumen te gaan, maar waar de geur vandaag vandaan komt, is voorlopig nog onduidelijk. “Het komt en gaat”, zegt de brandweer.

dvd

Bij brandweer en politie liepen in de loop van donderdagnamiddag verscheidene oproepen binnen over een indringende geur. Onder andere in het stadscentrum was die waar te nemen, maar ook in Berchem, Borgerhout en Wilrijk. Het ging om een gasachtige geur, maar metingen door de brandweer op gas waren telkens negatief.

Het bleek uiteindelijk om bitumen te gaan, een restproduct van ruwe aardolie. Bij het laden van het product in een vrachtwagen, bij een bedrijf in de haven, gebeurde een fout waardoor een hoeveelheid van het product vrijkwam en de geurwolk richting Antwerpen dreef.

Dat probleem was donderdag opgelost en de geur trok weg. Vrijdag krijgt de politie opnieuw meldingen over een sterke, misselijkmakende geur. “Brandweer, politie en de milieuwacht van de stad zijn op de hoogte”, klinkt het. De oorzaak kon evenwel nog niet worden achterhaald.

Wie zich zorgen maakt of bijvoorbeeld gas vermoedt, belt best het noodnummer 112.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio