©  Geert De Rycke

Chris Janssens (ex-Westerlo, ex-Lierse) nieuwe trainer Lokeren-Temse

Chris Janssens (51) wordt de nieuwe trainer van Lokeren-Temse. De oud-voetballer van onder andere Sporting Lokeren, Westerlo en Lierse staat vanaf volgend seizoen aan het roer bij de Oost-Vlamingen in tweede nationale van het amateurvoetbal.

tsfn

Chris Janssens wordt de opvolger van Karel Fraeye, die een contract had tot het einde van het voorbije seizoen. Met Janssens komt een Lokers coryfee terug naar Daknam. Hij speelde in het zwart-wit-geel van 1996 tot 2001. Verder was Janssens ook speler van Westerlo en Lierse.

Ervaring als hoofdcoach heeft Janssens al. Hij was eerder al aan de slag bij Lierse, maar ook bij Eendracht Aalst, FC Dender en Tempo Overijse. Zijn laatste opdracht was bij Destelbergen in tweede provinciale. Nu maakt hij dus de sprong naar het vierde niveau in België. “Toen de kans zich voordeed, heb ik echt niet lang moeten twijfelen”, zegt Janssens in een reactie op de website van Lokeren-Temse. “Als ik alleen al dat logo zie, begint mijn hart sneller te kloppen. Ik heb er de vijf mooiste jaren van mijn profcarrière meegemaakt. Sporting Lokeren gaf me de kans om prof te worden.”

“Ik had eerlijk gezegd gedacht dat ik bij Destelbergen zou blijven, maar dit aanbod kon ik echt niet afslaan. Natuurlijk is de uitdaging groot, de club is ambitieus. Maar dat is juist positief. Ik ken de huidige spelerskern goed, zowel zij die blijven als de nieuwkomers. Via de livestream zag ik bovendien ook de matchen tegen Seraing, Club NXT, Brakel en de bekerpartij tegen STVV. Ik heb er zin in”, zegt een enthousiaste Janssens.

2005: Chris Janssens met Westerlo in actie tegen Sporting Lokeren. 

2005: Chris Janssens met Westerlo in actie tegen Sporting Lokeren. ©  BELGA

MEER OVER Lokeren-Temse

Meer sportnieuws