©  Dick Demey

Maaseik verliest heenmatch halve finales CEV Cup met 3-1 bij Zenit Sint-Petersburg

Volleybalclub Greenyard Maaseik heeft woensdagavond zijn heenwedstrijd in de halve finales van de CEV Cup voor mannenteams met 3-1 verloren bij het Russische topteam Zenit Sint-Petersburg.

Werner BourlezBron: BELGA

De setstanden in de Sibur Arena, waar heel wat toeschouwers de thuisploeg aanmoedigden, waren 25-20, 23-25, 26-24 en 26-24. De wedstrijd duurde een uur en 45 minuten.

Voor Maaseik is het de tweede nederlaag in een handvol dagen. Afgelopen zondag verloor het team van Joel Banks de bekerfinale tegen Roeselare.

Volgende week woensdag (3 maart, 20.30 uur) wordt de return in de Steengoed Arena van Maaseik gespeeld. De Limburgers zullen dan (door de coronacrisis) niet op de steun van hun fans kunnen rekenen.

In de andere halve finale won het Russische Dinamo Moskou, de ploeg van Red Dragon Sam Deroo, met 3-1 van het Franse Montpellier (25-21, 25-16, 13-25 en 25-21). De terugmatch in Frankrijk wordt volgende week donderdag (4 maart) afgewerkt.

Jan Martinez gelooft nog in finalekansen van Maaseik

Maaseik ging woensdagavond na een verdienstelijke wedstrijd met 3-1 onderuit bij het Russische Zenit in de halve finale van de CEV Cup. Volgende week woensdag wacht de Limburgers een zware opdracht in de eigen Steengoed Arena. Toch gelooft Jan Martinez nog in de finalekansen van het team.

“We kwamen naar hier om enkele punten te scoren. We speelden een goeie match, samen, als een team. Het resultaat is niet wat wij verwachtten maar ik vind dat de ploeg op een hoog niveau heeft gespeeld”, reageerde de 23-jarige Argentijnse hoekspeler.

“Het is belangrijk dat we het positieve uit deze wedstrijd onthouden”, vervolgde Martinez. “Volgende week moeten we proberen hetzelfde te tonen in de tweede wedstrijd zodat we kunnen doorstoten naar de finale. Het is 50/50. Zo is het altijd in volleybal. We moeten blijven trainen, blijven spelen en dan zullen de resultaten volgen.”

Heyrman en Van Hecke winnen wel

Beter Belgisch nieuws bij de vrouwen. Laura Heyrman en Lise Van Hecke wonnen met het Italiaanse Saugella Monza hun heenwedstrijd in de halve finales van de CEV Cup volleybal tegen het Servische Tent Obrenovac met 3-0. De setstanden waren 25-15, 25-22 en 25-12. De terugwedstrijd wordt volgende week dinsdag (2 maart) gespeeld.

In de andere halve finale versloeg het Franse Béziers dinsdag al het Turkse Galatasaray Istanboel met 3-2. De return staat volgende week woensdag (3 maart) geprogrammeerd.

Vastgoed

Jobs in de regio