Extra jobs voor studenten met leefloon

Kalmthout -

Op de jongste gemeenteraad stelde oppositielid Inga Verhaert (sp.a) voor om (bijkomende) studentenjobs ter beschikking te stellen voor kinderen van en/of jonge OCMW-cliënten. Verantwoordelijk schepen Maarten De Bock (CD&V) onderzoekt het voorstel.

Inga Verhaert : “Door de pandemie stijgt het aantal cliënten bij het OCMW. Onder hen ook jonge mensen die zich tot voor kort konden behelpen met studentenjobs. In 2020 waren er in Kalmthout 17 “studenten met leefloon”. Ook kinderen van OCMW-cliënten komen in problemen door het wegvallen van studentenjobs. Wie onder het statuut “student met leefloon” valt, dient minstens één maand per jaar vakantiewerk te doen. Nu de pandemie die jobs doet wegsmelten, is het voor veel studenten moeilijk rondkomen, zeker voor wie al in een precaire situatie leeft.”  

“Het OCMW kan om billijkheidsredenen de verplichting schrappen om een maand vakantiewerk te doen. Dat gebeurt ook. Maar het is wellicht interessanter dat gemeente en OCMW zelf banen ter beschikking stellen”, aldus nog Inga Verhaert.

De gemeente nam akte van het voorstel en beloofde een en ander te onderzoeken. Schepen van Welzijn Maarten De Bock: “Gemeente en OCMW stellen nu al heel wat studentenjobs ter beschikking. Inga Verhaert heeft het over een doelgroep van 17 studenten met leefloon. Heel wat van hen hebben ondertussen iets anders gevonden. Slechts een handvol moet nog worden begeleid. Er is nog van niemand het leefloon ingehouden.” (evdw)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio