Groen kiest ervoor om sporthal Stapveld te upgraden. 

Groen kiest ervoor om sporthal Stapveld te upgraden. © Chris Van Rompaey

Groen hoeft geen sporthal op de Doelvelden

Berlaar -

Voor Groen Berlaar hoeft er in het sportcentrum Doelvelden geen sporthal gebouwd te worden. De oppositiepartij stelt voor om de huidige sporthal Stapveld in de Pastorijstraat te upgraden en te vergroten.

“Jullie hebben de plannen voor een sporthal op de Doelvelden zodanig afgeslankt dat we ons ernstige vragen stellen over de hele bedoeling van dit project. Waarom zouden we dit dure project nog realiseren, een project zonder significante meerwaarde? We houden namelijk een sporthal over die niets méér biedt dan de bestaande sporthal Stapveld. Waarom dan zoveel investeren, terwijl het gebinte van Stapveld bruikbaar is?” redeneert raadslid Koen Kerremans (Groen).

“De beslissing is genomen en we komen daar niet meer op terug”, antwoordde schepen van Sportinfrastructuur Jan Hendrickx (N-VA). “De nieuwe sportinfrastructuur op de Doelvelden zal een grote meerwaarde hebben. De hal is groter dan Stapveld en voldoet aan de nieuwste normen die de sportfederaties opleggen. Ze heeft bovendien een uitschuivende tribune en een extra zaal voor bijvoorbeeld de dansclubs. Buiten komen er terreinen voor beachvolley en padel. Dat Stapveld plaatsmaakt voor een nieuwe polyvalente zaal en een jeugdhuis, is eveneens beslist.”  (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio