De gemeente zet toch door met de knip van de Antwerpsedreef. 

De gemeente zet toch door met de knip van de Antwerpsedreef. ©  kristin matthyssen

Antwerpsedreef wordt toch geknipt

Zoersel

De gemeente Zoersel gaat toch door met de knip op de Antwerpsedreef. Het voorstel van H-Eerlijk Zoersel, dat steun kreeg van CD&V, om daarmee te wachten tot de wijkcirculatieplannen zijn afgebakend, werd weggestemd door de meerderheid.

H-Eerlijk Zoersel wou hiermee vermijden dat met de proefopstellingen de problemen steeds verlegd worden naar andere straten. De partij wil ook meer inspraak van de bewoners van aangrenzende straten. Volgens mobiliteitsschepen Marc De Cordt (Groen) is dat laatste al het geval tijdens bewonersvergaderingen. Hij verwacht ook dat de knip van de Antwerpsedreef vooral extra verkeer in het eerste deel van van de straat zal creëren maar dat de impact op aangrenzende straten zoals de Van Der Graesenlaan of zelfs de Medelaar, zoals sommigen vrezen, minimaal zal zijn.

Volgens CD&V waren er vooral klachten over snelheidsduivels in plaats van over sluipverkeer en zijn al die knippen overdreven. Schepen De Cordt zegt dat er wel veel sluipverkeer is: de tellingen gaven vijftien verkeersbewegingen per huis weer, wat op sluipverkeer wijst.  kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio