Met een opleiding wil men handelaars een heldere uitleg geven welke procedures er gevolgd moeten worden om opdrachten van de stad binnen te halen. 

Met een opleiding wil men handelaars een heldere uitleg geven welke procedures er gevolgd moeten worden om opdrachten van de stad binnen te halen. ©  Dirk Vertommen

Unizo en stad maken ondernemers wegwijs in aanbestedingsregels

Mechelen -

De stad Mechelen en Unizo willen lokale ondernemers aanmoedigen om vaker zaken te doen met de stad. Nu worden ondernemers vaak afgeschrikt door de aanbestedingsregels. Daarom werd er een online opleiding georganiseerd die de lokale economie ten goede moet komen.

Zo’n veertig ondernemers zaten deze week virtueel rond de tafel voor een eerste opleiding om hen wegwijs te maken in de wereld van de aanbestedingsprocedures. “Jaarlijks besteedt een stadsbestuur veel geld aan producten en diensten die uitgevoerd kunnen worden door lokale ondernemers”, zegt Carl Van Dyck van Unizo Mechelen. “Met de opleiding willen we handelaars in contact brengen met de stad en een heldere uitleg geven welke procedures er gevolgd moeten worden om opdrachten van de stad binnen te halen.”   

“In ons relanceplan willen we maximaal inzetten op lokale aanbestedingen, uiteraard binnen de mogelijkheden van de wet op overheidsopdrachten”, zegt schepen van Economie Greet Geypen (Vld-Groen-m+). “Maar vaak worden ondernemers afgeschrikt door een vooroordeel over geringe slaagkansen en de complexiteit. Daarom willen we ondernemers op deze manier aanmoedigen om wel deel te nemen aan de aanbestedingen. Zo kunnen we vaker zaken doen met elkaar en ondersteunen we de plaatselijke economie.” (svds)

MEER OVER Bedrijven Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio