Woonpunt-voorzitter Arthur Orlians en burgemeester Alexander Vandersmissen bij de nieuwe sociale woningen. 

Woonpunt-voorzitter Arthur Orlians en burgemeester Alexander Vandersmissen bij de nieuwe sociale woningen. © Woonpunt

Elf nieuwe sociale woningen in Bethaniënpolder zijn klaar

Mechelen -

Vanaf maandag 1 maart verhuizen elf gezinnen naar de nieuwe sociale woningen op de hoek van de Karperstraat en de Ernest Wijnantsstraat in de Mechelse wijk Bethaniënpolder. De woningen, die zo’n twee miljoen euro hebben gekost, zijn specifiek gericht op grote gezinnen.

In de Karperstraat werden vier sociale woningen met vier slaapkamers gerealiseerd. Het gaat om panden die bestaan uit een gelijkvloers en twee verdiepingen. In de Wijnantstraat omvat het project zeven drieslaapkamerwoningen met een gelijkvloers en een eerste verdieping. De woningen hebben ook een eigen tuintje.

“We kozen in het ontwerp voor aangename woningen met veel lichtinval”, zegt Arthur Orlians, voorzitter van Woonpunt. “De huizen zijn duurzaam gebouwd en betekenen een meerwaarde voor de wijk Bethaniënpolder, waar Woonpunt nu 149 woningen in beheer heeft.”   

“Het zijn prachtige woningen waar gezinnen en kinderen graag zullen wonen”, gaat Orlians voort. “Je ziet niet dat het sociale woningen zijn, en zo hoort het ook. Een sociale woonwijk mag geen verloederde buurt zijn waar niemand wil opgroeien. Daarom blijven we de komende jaren inzetten op meer en betere sociale woningen.”

De nieuwbouwwoningen werden ontworpen door architectenbureau ArQ en gebouwd door Bouwbedrijf Wienen. De realisatie van de woningen koste iets meer dan twee miljoen euro. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio