Burgemeester Eddy Bevers en Jeroen De Jonghe op de locatie in Bel-Air waar trouwen mogelijk wordt in openlucht vanaf juni, o.a. onder het kunstwerk REKAMKEIZUM. 

Burgemeester Eddy Bevers en Jeroen De Jonghe op de locatie in Bel-Air waar trouwen mogelijk wordt in openlucht vanaf juni, o.a. onder het kunstwerk REKAMKEIZUM. © JB

Romantisch voorstel op gemeenteraad: trouwen in het park

Willebroek -

Jeroen De Jonghe (N-VA) kwam met een romantisch voorstel op de gemeenteraad: trouwen in het park. De ceremonie houden in open lucht is immers een veilige optie tijdens corona. Er moet wel aan voorwaarden worden voldaan.

Jan Boey

“Corona heeft ons meer leren genieten van de buitenlucht, en de natuur in onze buurt beter leren waarderen. Er wordt massaal gewandeld en mensen leven meer buiten. In februari, de maand van de romantiek en nog volledig in de sfeer van Valentijn, willen we het in Willebroek mogelijk maken om te trouwen in openlucht. In de natuur. In het bos. In het park” zegt Jeroen De Jonghe.

Eerder al werd het mogelijk gemaakt om te trouwen op de locatie kasteel Bel-Air, weg van het gemeentehuis. Het voorstel van Jeroen De Jonghe wordt gesteund door de raad. De Jonghe: “Het moet nu verder uitgewerkt worden en na definitieve goedkeuring door de gemeenteraad kunnen koppels zich hiervoor aanbieden. Dat moet nog lukken net voor de zomervakantie in juni.”

Neutraal karakter

Volgens het Burgerlijk Wetboek mag de gemeente op haar grondgebied ook andere openbare plaatsen aanduiden om te trouwen. Die plaatsen moeten een neutraal karakter hebben, en de gemeente moet het exclusief gebruiksrecht hebben. Burgemeester Eddy Bevers: “De tuin van Bel-Air voldoet aan deze criteria. Bovendien staat er het kunstwerk REKAMKEIZUM, omgekeerd te lezen als ‘muziekmaker’. Deze kunstzinnige overkapping is bij regen een perfect (overdekt) alternatief voor de trouwers.”

Jeroen De Jonghe: “Als ik nog niet getrouwd was, ik zou het wel weten.”

Het Park Bel-Air bevindt zich aan de Mechelsesteenweg 102. (jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio