©  BELGAIMAGE

Penninckx blijft openstaan voor onderhandelde oplossing bij Malinwa

Zijn beslissingsmacht binnen KV Mechelen is sinds dinsdagavond dan wel tot nul herleid, toch geeft Dieter Penninckx zijn club niet op. De hoofdaandeelhouder van Malinwa blijft openstaan voor een onderhandelde oplossing en reikt daarvoor vooral de hand naar de supporters en hun vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur.

Thomas Standaert

LEES OOK: Dieter Penninckx buiten gestemd door algemene vergadering KV Mechelen

“Ik wil absoluut vooruit in het belang van de club. Ik heb bepaalde voorstellen gedaan om tot een oplossing te komen, maar die leidden voorlopig niet tot een oplossing”, aldus Penninckx in een reactie aan onze redactie.

De sterke man van KV wil zich niet laten dwingen tot een verkoop van zijn aandelen. “Ik blijf openstaan en verder werken aan een onderhandelde oplossing. Maar als hoofdaandeelhouder vind ik wel dat de club volgens goede bestuursprincipes geleid moet worden. In dat opzicht vind ik niet dat leden van de directieraad ook in de Raad van Bestuur mogen zetelen.”

Penninckx betwist zijn ontslag maar wil het niet tot een juridische strijd laten komen. “Noch de club, noch ikzelf hebben daar baat bij. Uiteindelijk wil ik het beste voor de club. Net als alle andere supporters. Daarom wil ik samen met hen een oplossing proberen uit te werken.”

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws