Marc Van Ranst krijgt AstraZeneca-vaccin: “Dit was een bewuste keuze”

Viroloog Marc Van Ranst, die in Tisselt woont, is woensdagnamiddag in het vaccinatiecentrum van Willebroek gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca. “Daarmee bewijs ik dat dit compleet veilig is en goed werkt.”

Viroloog Marc Van Ranst zegt dat een inenting in Willebroek, en dus met het vaccin van AstraZeneca, een bewuste keuze is. “Ik kon me evengoed met het Pfizer-vaccin laten inenten in het ziekenhuis waar ik werk. Maar omdat er wat hetze is ontstaan rond het AstraZeneca-vaccin, ben ik bewust ingegaan op de Willebroekse uitnodiging”, zegt hij.

Van Ranst benadrukt dat er weinig of geen verschil is in de werking van de vaccins die op de markt zijn. “Zo blijkt uit de beschermende resultaten van de vele miljoenen die inmiddels zijn gevaccineerd”, zegt hij. Ook de resultaten van de vele honderdduizenden Schotten en Engelsen die zijn gevaccineerd met AstraZeneca geven volgens de viroloog een zeer positief beeld. “De resultaten daar zijn na de eerste prik al veel beter dan verwacht, en dit bij alle bevolkingsgroepen. Na veertien dagen blijkt al een hoge graad van bescherming bereikt. Ik ga ervan uit dat in de nabije toekomst de leeftijdsgrens wordt verlaten en ook mensen ouder dan 56 het AstraZeneca-vaccin kunnen krijgen”, zegt Van Ranst, die in juni zelf 56 wordt.

 ©  JB

Statement

Hij wil met zijn vaccinatie ook een statement maken en iedereen aanmoedigen om hetzelfde te doen. “Alleen als echt voldoende mensen zich laten vaccineren is dit een belangrijk deel van de oplossing om zo snel mogelijk terug naar een ‘normale’ samenleving te gaan”, zegt hij.

Van Ranst is vol lof over de opvang, begeleiding en vlotheid waarmee hij zijn eerste prik kreeg toegediend. Zijn tweede vaccin krijgt hij over twaalf weken, in mei. “Stress hiervoor? Helemaal niet. Ik heb vandaag zelfs een dagje vrij genomen”.

 ©  JHS

 ©  JHS

 ©  JHS

 ©  JHS

 ©  JB

 ©  JHS

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(jb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus