RTV

Gezinsdrama in Olmen: agent schiet vrouw en kind dood met dienstwapen

Olmen -

Op de Lei in Olmen (Balen) zijn drie personen om het leven gekomen bij een familiedrama. De 49-jarige vader werkte bij de federale wegpolitie en zou met zijn dienstwapen vrouw (41) en dochter (13) doodgeschoten hebben.

De vrouw is overleden. De dochter van de vrouw werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gevoerd, maar overleed daar aan haar verwondingen. Na de schoten bracht de veertiger zichzelf om het leven.

Het labo is momenteel aanwezig voor onderzoek. Alles wijst op een familiedrama. Het gaat om een gezin van drie. Wat de beweegredenen van de man waren, is momenteel nog onduidelijk

Buurvrouw over gezin: “Gisteren was er niets aan te zien, ze waren aan het verbouwen” © RTV

.

Op elk feestje aanwezig

De gruwelijke gebeurtenis is een zware schok voor de rustige buurt. “De man was hier een aantal jaren geleden met zijn partner en stiefdochter in de straat komen wonen”, getuigt een buur. “Hij was van Olmen afkomstig en heeft vroeger zelfs nog een café uitgebaat in ons dorp. Het gezin was altijd heel joviaal. Ze waren altijd present bij de activiteiten van het buurtcomité zoals de nieuwjaarsdrink en de tweejaarlijkse straatbarbecue. We kunnen niet vatten wat er is gebeurd. Niemand heeft dit zien aankomen.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio