Tiger Woods “bij bewustzijn” na spoedoperatie: golficoon niet vervolgd

Tiger Woods is met spoed geopereerd aan enkele open breuken aan zijn rechterbeen nadat hij zwaargewond raakte bij een auto-ongeval. De ingreep is goed verlopen en de 45-jarige Amerikaanse golfer is bij bewustzijn.

Werner Bourlez, blg

Bij het ongeval in de omgeving van Los Angeles verbrijzelde Woods onder meer een enkel. Volgens de artsen zijn pinnen en schroeven aangebracht in de beschadigde botten van de golfer, wat tot een stabilisatie van zijn verwondingen heeft geleid.

Ook de schade aan spieren en weefsel wordt groot genoemd. “Op dit moment is Woods aanspreekbaar en is de eerste fase van het herstel ingezet”, aldus een verklaring van het ziekenhuis.

Woods reed “harder dan de normale snelheid” vlak voordat hij dinsdagochtend (lokale tijd) met zijn auto van de weg raakte in de kustplaats Ranchos Palos Verdes. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en een boom hebben geraakt. Uiteindelijk ging hij met zijn bolide overkop. Er waren ook geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken.

 

 ©  AP

Er zijn geen aanwijzingen dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed van alcohol drugs of medicijnen was. Volgens de agenten ter plaatse was hij “in zijn normale doen”.

Nog volgens die agenten heeft Woods “veel geluk” gehad dat hij er levend uitkwam. De golfer is met zijn wagen verschillende keren overkop gegaan. “De aard van het voertuig waarin hij reed – een luxe SUV – en het feit dat hij zijn veiligheidsgordel omhad, hebben zijn leven gered.”

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Woods in een auto-ongeluk betrokken is. In 2009 ramde hij zijn terreinwagen tegen een boom, nadat hij tegen een brandkraan gereden was. Dat ongeluk zou gebeurd zijn na een ruzie met zijn toenmalige vrouw en leidde ertoe dat verschillende buitenechtelijke relaties van Woods aan het licht kwamen. In 2017 werd Woods slapend in zijn auto aangetroffen en werd hij gearresteerd voor rijden onder invloed. Volgens Woods een gevolg van de bijwerkingen van een medicijn dat hij nam tegen rugpijn.

In december onderging Woods voor de vijfde keer een rugoperatie. Maandag liet hij weten dat het hoogst onzeker is of hij in april zou kunnen meedoen aan het Masters, een Major dat hij in 2019 voor de vijfde keer won. “Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één”, zei Woods. Voor de Masters, dat van 8 tot 11 april gespeeld wordt, zou Woods sowieso geen andere toernooien spelen.

 

 ©  REUTERS

Wens van Trump

Tal van prominenten leven mee met Tiger Woods. Voormalig Amerikaans president en golffanaat Donald Trump wenste hem sterkte: “Word snel beter, Tiger. Je bent een ware kampioen.”

“Mijn maag draait zich om. Het doet verschrikkelijk zeer dat een van mijn beste vrienden een ongeluk heeft gehad”, zei topgolfer Justin Thomas in Bradenton, waar hij zich voorbereidt op het WGC-Workday Championship. “Ik hoop zo dat hij in orde is. Ik maak me vooral zorgen om zijn kinderen. Ik weet zeker dat ze zich verschrikkelijk voelen”, zei Thomas.

Voormalig topgolfer Jack Nicklaus zei dat hij en zijn vrouw Barbara “enorm bezorgd” zijn over Woods. “We steunen hem uit de grond van ons hart en bidden voor hem. Doe met ons mee om hem een succesvolle operatie en een voorspoedig herstel te wensen”, zei Nicklaus, recordhouder met achttien majoroverwinningen.

De PGA Tour wacht op meer informatie. “Namens de PGA en onze spelers kunnen we alleen maar zeggen dat we voor Tiger bidden en dat hij al onze steun zal krijgen bij zijn herstel.”

Niet vervolgd

Tiger Woods zal na zijn zwaar auto-ongeval van dinsdag niet vervolgd worden “voor gevaarlijk rijgedrag”. Dat bevestigde de sheriff van Los Angeles County, die het ongeval onderzocht, woensdag. De Amerikaanse golfer ging dinsdagochtend tegen hoge snelheid met zijn wagen van de weg, vloog enkele keren over de kop en liep daarbij verschillende zware blessures op aan zijn benen. Volgens de eerste bevindingen was er geen ander voertuig bij het ongeval betrokken.

“Een aanklacht voor gevaarlijk rijgedrag omvat verschillende elementen. Hier gaat het om een eenvoudig ongeval”, was sheriff Alex Villanueva duidelijk tijdens een online persconferentie.

Woods werd na zijn ongeval met spoed geopereerd aan enkele open breuken aan zijn rechterbeen. De ingreep verliep goed en de 45-jarige Amerikaanse golfer is bij bewustzijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK: Betekent zwaar verkeersongeval einde van carrière Tiger Woods?

 

 ©  AFP

Meer sportnieuws