Werken aan de Oosterweelverbinding. 

Werken aan de Oosterweelverbinding. ©  DBA

Aanmeldpunt voor wie mee aan Oosterweelverbinding wil werken

Antwerpen -

De stad Antwerpen zet vanaf 31 maart een aanmeldpunt op voor mensen die willen werken op de werven van de Oosterweelverbinding. Om deze potentiële werknemers op te leiden, is er een samenwerking met de VDAB, bouwheer Lantis, Talentenwerf en Constructiv.

Sacha Van Wiele

‘Jobs in De Grote Verbinding’, zo luidt de naam van het project om voldoende Antwerpse werknemers aan te reiken aan de bedrijven die werken aan de Oosterweelverbinding, de Ringparken en de Scheldebrug. Daarvoor zijn immers veel werknemers nodig. De ambitie is om jaarlijks 150 mensen klaar te stomen voor deze werven. Zeker als de werven op rechteroever volop draaien vanaf 2022. Lantis verwacht dat dan dagelijks 2.250 mensen aan de slag zullen zijn. En dat tot 2030, de verwachte duur van de werken aan de Oosterweelverbinding.

De stad Antwerpen werkt hiervoor samen met VDAB, Constructiv, Talentenwerf en Lantis.

“De drijfveer en tegelijkertijd de grootste uitdaging van dit plan is om de personeelsvraag van de werkgevers zoveel mogelijk in te vullen met gemotiveerde en opgeleide arbeidskrachten uit de Antwerpse regio”, zegt Claude Marinower (Open Vld), schepen van Werk en Economie.

In vijf stappen worden mensen klaargemaakt voor de jobs, van arbeidsmarktrijp maken tot oriënteren, opleiden, werkplekleren en ten slotte duurzaam tewerkstellen. Wie hier instapt, is op het einde dus zeker van een job. De opleiding zal op maat zijn van de kandidaat. In eerste instantie worden naar volgende beroepsprofielen gewerkt: ijzervlechter/bekister, industrieel-elektrotechnisch installateur, wegenwerker, kraanbestuurder, bouwkundig tekenaar, werkvoorbereider, landmeter, technicus studiebureau bouw, werfleider en calculator.

Er komt een grootschalige campagne om mensen warm te maken voor deze opleidingen naar één van deze knelpuntberoepen. Wie geïnteresseerd is, zal zich normaal vanaf 31 maart kandidaat kunnen stellen via een aanmeldpunt.

Info: www.oosterweelverbinding.be en www.degroteverbinding.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio