Op een van de feestjes werd een fles lachgas aangetroffen. 

Op een van de feestjes werd een fles lachgas aangetroffen. © rr 

Politie legt drie lockdownfeestjes stil

Lier -

De lokale politie Lier heeft de voorbije dagen maar liefst drie lockdownfeestjes stilgelegd. Meer dan veertig mensen kregen een pv.

De politie kwam de feestjes het voorbije weekend op het spoor. Op een eerste adres bleken maar liefst zestien mensen aanwezig te zijn. “Bovendien werd er in de woning een fles lachgas aangetroffen”, bevestigt politiewoordvoerder Magalie Derboven. Tegen de bezoekers en de organisator werd een PV opgesteld.

Korte tijd later kreeg de politie opnieuw een melding van een mogelijk lockdownfeestje, elders in de stad. Daar werden zeven personen betrapt in een woning. Bij een laatste controle werden zelfs achttien mensen aangetroffen. “Het ging om de opening van een frituur in Lier. Tegen alle aanwezigen werd er eveneens een PV opgesteld.”

De organisator riskeert een boete die tot 4.000 euro kan oplopen, de deelnemers boetes tot 750 euro. Onlangs veroordeelde een Antwerpse rechter enkele deelnemers aan een lockdownfeestje zelfs tot een celstraf van twee maanden. (tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio