© ss

Man bedreigt ex en nieuwe vriend met messen en boksbeugel na liefdesbreuk

Laakdal -

Omdat hij niet kon verwerken dat zijn vriendin een nieuwe partner had, brak E.O. in het appartement van de vrouw in en bedreigde hij beide slachtoffers met een mes en een boksbeugel. Hij brak ook in in de auto van de nieuwe partner om zijn identiteit en adres te achterhalen. Het parket eist een celstraf onder voorwaarden.

E.O. (22) en zijn vriendin hadden 3,5 jaar een vaste relatie, maar in oktober vorig jaar kwam dat tot een einde. Tot de grote verbazing van de man ontdekte hij in november dat de vrouw een nieuwe vriend had. Dat kon hij niet verkroppen en hij bedreigde haar in haar appartement in Laakdal.

“Hij zei dat hij haar en haar familie zou vermoorden. O. haalde messen uit de keukenlade en bedreigde haar. Ze kreeg ook een slag waarbij ze met haar hoofd tegen de muur viel. De nieuwe partner had zich in de slaapkamer verscholen en belde ondertussen de politie. O. probeerde binnen te geraken en vernielde met de messen de deur. Hij had ook een boksbeugel vast”, zei de openbare aanklager.

De beklaagde stal ook de autosleutels van de nieuwe vriend en ging in zijn autopapieren op zoek naar zijn naam en adres. Toen de politie hem aantrof, lagen de messen op de grond en waren de vernielingen zichtbaar. Bij zijn verhoor ontkende hij dat hij het nieuwe koppel iets wilde aandoen. Het parket eist een celstraf van een jaar onder voorwaarden.

Vonnis op 23 maart. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio