© Veiling BelOrta

Opbrengst primeurverkoop bio-komkommers gaat naar B-asiel

Sint-Katelijne-Waver -

Op de veiling BelOrta in Katelijne zijn dinsdag de eerste Belgische bio-komkommers van het nieuwe seizoen verkocht. Dat bracht 1.000 euro op. De veiling verdubbelde dit bedrag om het aan de vzw B-asiel uit Vrasene te schenken.

B-asiel is een vzw die zich inzet voor iedereen die onder de armoedegrens leeft in Beveren en Zwijndrecht. Zo worden van een aantal kinderen en jongeren de schoolkosten betaald. Er is huiswerkbegeleiding en laptops kunnen uitgeleend worden voor afstandsonderwijs. Verder worden ook pampers en babyvoeding verdeeld.

“We zijn BelOrta zeer dankbaar voor deze schenking. Hiermee kunnen we extra producten kopen voor in onze kruidenier De Brug. Zo zullen we olijfolie, frituurolie, smeer- en bakmargarine aanschaffen, want daarvan hebben we op dit moment een groot tekort”, vertelt Cecile Hennissen, vrijwilliger bij B-asiel.

Vorig jaar werden 2,5 miljoen bio-komkommers verkocht bij BelOrta, een stijging van 31% in vergelijking met 2018. Door goede onderlinge afspraken tussen de telers rond teelrotaties, zullen de bio-komkommers ononderbroken beschikbaar zijn tot begin november bij de BelOrta bio-afdeling. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio