Karla Borger wil niet naar Doha. 

Karla Borger wil niet naar Doha. ©  AFP

Sportbikini’s niet toegelaten op beachvolley in Qatar

De Qatarese hoofdstad Doha organiseert volgende maand naast een internationaal mannentoernooi voor het eerst ook een toernooi voor vrouwen. Maar wel volgens de lokale kledingvoorschriften en dat zint een aantal speelsters niet.

De lokale autoriteiten hebben bij de internationale volleybalbond FIVB bedongen dat de vrouwen niet in sportbikini mogen spelen. Zij moeten een t-shirt dragen en een lange broek tot aan de knie. Het Duitse duo Karla Borger en Julia Sude, het nummer zestien van de huidige wereldranglijst, heeft aan het Duitse weekblad Der Spiegel laten weten dat ze de trip naar Doha aan zich voorbij zullen laten gaan.”Als men ons niet toelaat onze werkkledij te dragen, dan kunnen we ook niet werken”, verklaarde het Duitse duo.

Volgens de FIVB werd dit op voorhand met de speelsters doorgesproken en vraagt men dit uit respect voor de tradities en de cultuur van het organiserende land. “Iets waar we normaal geen probleem mee hebben maar in de hitte van Qatar is dit gewoonweg niet te doen”, aldus nog de Duitse vrouwen.

Opvallend: bij mindere weersomstandigheden wordt al met t-shirt en lange broek gespeeld, zoals hier in Gent. 

Opvallend: bij mindere weersomstandigheden wordt al met t-shirt en lange broek gespeeld, zoals hier in Gent. ©  VDB

Het Duitse duo is voorlopig het enige dat heeft afgezegd voor Qatar. Het viersterrentoernooi in Qatar duurt van 8 tot en met 12 maart en heeft een prijzengeld van 300.000 dollar. Bovendien zijn er punten te verdienen voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(gvdl)

MEER OVER Qatar

Meer sportnieuws