© atv

Frederik De Swaef co-hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen

Gazet van Antwerpen krijgt er een hoofdredacteur bij. Vanaf 8 maart bestaat de hoofdredactie van de krant uit Kris Vanmarsenille en Frederik De Swaef. Zij zullen vanaf dan samen het beleid binnen de redactie uitzetten en Gazet van Antwerpen verder doorheen de digitale transitie loodsen. Vanaf 2022 zal Kris Vanmarsenille zich terugtrekken uit de hoofdredactie en wordt ze senior writer voor de krant. Ze blijft ook dan de dagelijkse standpunten schrijven.

Als hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws stond Frederik De Swaef (36) mee aan de wieg van News City (DPG Media). Hij was er verantwoordelijk voor de succesvolle digitalisering van de regioredactie. Voorafgaand was hij hoofdredacteur van verschillende magazines en online platformen, waaronder Flair, Story, Nina en Teve-Blad.

Kris Vanmarsenille en Frederik De Swaef. 

Kris Vanmarsenille en Frederik De Swaef. ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

De Swaef gelooft rotsvast dat het regionieuws een belangrijke rol speelt in het leven van veel mensen en dat de digitalisering ervan enorm veel mogelijkheden biedt om dat nieuws nog sterker te maken en beter te verspreiden. “Ik ben trots dat ik samen met Kris een van de oudste kranten van ons land mag leiden. Gazet van Antwerpen is al 130 jaar de nummer 1 in de harten van de Antwerpenaren. Nu ook in mijn hart.”

Kris Vanmarsenille is tevreden dat ze na zeven jaar hoofdredacteurschap eind dit jaar de fakkel kan doorgeven. “Ik hoop vanuit de rol van senior writer de Gazet verder te kunnen versterken met opinie, analyse, duiding en debat. De expertise die Frederik in zijn loopbaan heeft weten op te bouwen zal onze krant versterken, verbreden en vooruit helpen in haar digitale groei. Ik kijk uit naar de samenwerking.”