©  AP

Mathieu Van der Poel landt dinsdag in Nederland, twee Belgen in quarantaine

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu Van der Poel, moest maandagochtend de UAE Tour verlaten nadat een personeelslid een positieve coronatest had afgelegd. Roy Jans, Louis Vervaeke, Jasper Philipsen, Kristian Sbaragli en Mathieu Van der Poel legden net als drie stafleden een nieuwe negatieve test af en kwamen niet in contact met het besmette personeelslid. Zij mogen dus naar huis. Dat meldt de ploeg in een statement.

vva

LEES OOK: Staflid test positief in UAE, grote gevolgen voor Van der Poel

Maandagochtend legden de bovengenoemde renners een bijkomende sneltest af op de luchthaven. Die bleek negatief en dus mogen ze naar huis. Dinsdagochtend zullen ze in Amsterdam aankomen. Alle andere renners en stafleden van de ploeg blijven in quarantaine in het hotel waar Alpecin-Fenix verblijft tijdens de UAE Tour. Hoelang zal afhangen van de plaatselijke autoriteiten. Tussen de personen die in quarantaine moeten, zitten renners die negatief testten, maar beschouwd worden als een hoogrisico contact. Onze landgenoten Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch zitten om die reden vast in de Verenigde Arabische Emiraten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws