Mogen we straks met meer dan met 4 buiten? 

Mogen we straks met meer dan met 4 buiten? ©  Luc Weyens

Snel naar een buitenbubbel van 8?

In openlucht met acht samenkomen in plaats van met vier: die versoepeling stelt vicepremier Petra De Sutter (Groen) voor en kan op veel bijval rekenen binnen de regering. Mogelijk wordt op het overlegcomité vrijdag al beslist dat dat binnenkort weer mag.

Afgelopen weekend was het prachtig weer maar konden we nog atijd maar met 4 samen naar buiten. Daar komt mogelijk snel verandering in. Zeker omdat de kans op besmetting buiten bijzonder klein is. Minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Petra De Sutter(Groen) vraagt daarom samen met haar Groen-voorzitter Meyrem Almaci om als eerste versoepeling de buitenbubbel van vier naar acht te vergroten, schrijft HLN.be.

Navraag leert dat het voorstel van de groenen op bijval kan rekenen bij de rest van de regering. De versoepeling zal vrijdag naar alle waarschijnlijkheid worden besproken op het Overlegcomité.

Al waarschuwt viroloog Steven Van Gucht wel dat we heel goed moeten nadenken over wanneer we welke regels willen versoepelen, want zodra het iets te vlug gaat, kan het heel snel de verkeerde kant op gaan.

MEER OVER Coronavirus