Red De Keer verwacht massale opkomst voor infoavond

Wommelgem, Oelegem -

Afgaand op het aantal inschrijvingen dat binnenstroomt voor de digitale infoavond van donderdag over de toekomst van De Keer, is er veel bezorgdheid over de toekomst van de open ruimte van tweehonderd hectare op de grens van Wommelgem en Ranst.

Al zestien jaar hangt een verkaveling in industrieterreinen van de vandaag vooral voor landbouw bestemde gronden als een zwaard van Damocles boven De Keer. Tien jaar geleden leken de plannen voor de versteviging van het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) niet meer realistisch. Maar eind vorig jaar toonde de Vlaamse regering tot verrassing van velen dat ze nog niet opgeborgen zijn.

Actiecomité Red De Keer, dat met grootschalige acties het tij vorige keer wist te keren, is verrezen en probeert nu om inzicht te krijgen in wat er werkelijk boven het hoofd hangt van de boeren en tientallen gezinnen die hier de voorbije jaren kwamen wonen.

Wat zouden de gevolgen zijn voor de woonkernen en de dorpen in de omgeving, voor de natuur, voor het verkeer, voor het klimaat, de gezondheid? Red De Keer zocht enkele sprekers voor een digitale infovergadering die plaatsvindt op donderdagavond 25 februari om 20u.

 

 ©  GVA

Ambtenaar Gerard Stalenhoef (departement Omgeving) vertelt wat het ENA Wommelgem-Ranst op De Keer concreet inhoudt. Professor economie Thomas Peeters werpt een kritische blik op de aspecten economie, mobiliteit en werkgelegenheid, Dirk Cleiren van natuurvereniging Gruunrant bekijkt de gevolgen voor natuur, open ruimte, biodiversiteit en klimaat. Nick Hannes, bekend fotograaf en bewoner van De Keer, sprokkelde reacties van betrokken inwoners en landbouwers, en van fietsers, wandelaars en joggers die De Keer bezoeken. Tot slot kijkt Red De Keer in de glazen bol en vertelt over de plannen.

Inschrijven voor deze infoavond kan nog via www.reddekeer.be. Na inschrijving krijgt men daags voordien via mail de link om in te loggen. (jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio