De volgende vier maanden wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel.  

De volgende vier maanden wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel.  © Victoriano Moreno 

Werken in Waaslandtunnel gestart: vier weken geen nachtelijk verkeer

Antwerpen -

De werken in de Waaslandtunnel zijn deze week gestart. Die zullen vier maanden duren. De oudste oeververbinding van Antwerpen zal vier weken gesloten zijn vanaf 20u. De tunnel is deze week ’s nachts afgesloten en tussen 8 en 26 maart.

Deze week is gestart met het vernieuwen van de technische installaties in de Waaslandtunnel. Er komen onder andere nieuwe signalisatie, slagbomen en verkeerslichten in de tunnel en op de verkeerspleinen op beide zijden van de oever.

De huidige verkeerssystemen voldoen niet langer aan de huidige eisen en normen wat betreft verkeers- en tunnelveiligheid. Op dit moment is er ook geen bewaking vanop afstand mogelijk in de tunnel.

Daarom worden er onder andere luidsprekers, die bij calamiteiten gebruikt worden, geïnstalleerd. Ook worden de camera’s aangepast en infrastructuur wordt aangelegd om de tunnel vanop afstand te bewaken.

Langs Kennedytunnel

Het zal ongeveer vier maanden duren om de klus te klaren. Overdag zullen de werken normaal gezien geen problemen veroorzaken voor het verkeer. Er is gekozen om zo veel mogelijk ’s avonds en ’s nachts te werken.

Tijdens de werken zal de Waaslandtunnel vier weken gesloten zijn voor het verkeer tussen 20u en 4u in de ochtend. Dat is deze week, tot en met vrijdag, het geval. En tussen 8 en 26 maart opnieuw drie weken.

Tijdens deze weken mogen alleen bussen van De Lijn ’s avonds en ’s nachts door de tunnel rijden. Het overige verkeer tussen beide oevers van de Schelde wordt omgeleid via de Kennedytunnel. pvdp

www.slimnaarantwerpen.be.
 

 ©  Victoriano Moreno

 
 
 

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen