De diefstallen vonden plaats aan het station van Mechelen. 

De diefstallen vonden plaats aan het station van Mechelen. ©  Dirk Vertommen

15 maanden cel geëist voor fietsendief

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft maandag vijftien maanden voorwaardelijk gevorderd tegen een 44-jarige Mechelaar. Die stond terecht voor vier fietsdiefstallen en een poging daartoe.

Driss E.M. werd afgelopen najaar betrapt bij een fietsdiefstal aan het station van Mechelen. Heel snel werd duidelijk dat de man gelinkt kon worden aan nog meer fietsendiefstallen. “Hij was op camerabeelden te zien. Eén keer waren de beelden vrij korrelig, maar daarop zagen we wel dat de man dezelfde schoenen droeg als bij zijn arrestatie. Bovendien voldeed zijn postuur aan de man die op de beelden was te zien”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot. “Op het strafregister vinden we al veertig veroordelingen terug. Het is duidelijk dat dit moet stoppen.”

Tegen E.M. werden vijftien maanden cel gevorderd en een boete van 1.200 euro. Ondanks het zware strafregister, liet de procureur de deur op een kier voor een probatie-uitstel.

“Over de meeste feiten bestaat er geen discussie. Hij is duidelijk herkenbaar op de camerabeelden en geeft de feiten toe. Behalve de diefstallen van september. Die ontkent hij met klem. De schoenen? Er zijn wel meer mensen met witte sneakers”, zei advocaat Boris Reynaerts.

De beklaagde gaf toe dat hij verslaafd is aan drank en medicatie en momenteel in opname is om zijn verslaving aan te pakken. Uitspraak volgt in de loop van de maand maart.

(tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio