Buurtbewoners van Heerle in Poederlee protesteerden vorig jaar nog tegen de afsluiting van de spoorwegovergang. 

Buurtbewoners van Heerle in Poederlee protesteerden vorig jaar nog tegen de afsluiting van de spoorwegovergang. © Bart Van den Langenbergh

Infrabel lanceert onderzoek naar fietsoverweg

Poederlee

Spoorwegmaatschappij Infrabel maakt samen met de gemeente Lille een evaluatie van de fietsoverweg aan Heerle in Poederlee. Op vraag van spoorwegmaatschappij Infrabel is de spooroverweg, vlak bij de grens met Herentals, sinds half vorig jaar niet meer toegankelijk voor auto’s, tractors of vrachtwagens.

Het lokaal bestuur van Lille plaatste een proefopstelling waardoor de overweg alleen nog gebruikt kan worden door voetgangers en fietsers. Infrabel wil zo veel mogelijk overwegen vervangen door een fietspad, brug, tunnel of parallelweg.

Online enquête

De spoorwegbeheerder roept de inwoners en gebruikers van de overweg op om online een enquête in te vullen. Het onderzoek maakt deel uit van een evaluatieproces van deze proefopstelling. Niet iedereen is voorstander van de ingreep. Buurtbewoners van Heerle lanceerden in de zomer van vorig jaar al een petitie tegen de afsluiting omdat ze verder moeten omrijden dan voordien. De proefopstelling aan Heerle geldt in principe voor een periode van een jaar.  (bvdl)

MEER OVER Mobiliteit Kempen