Saxo Bank E3 Harelbeke deelt wild cards uit en presenteert nieuwe banner

Op vrijdag 26 maart wordt met start en aankomst de Saxo Bank E3 Harelbeke georganiseerd. De organisatie deelde vandaag haar wildcards uit en presenteerde tegelijk de nieuwe banner. Die roept het publiek op om thuis te blijven en naar televisie te kijken.

In 2020 was er geen winnaar van de E3 Harelbeke. Als gevolg van de pandemie werd de wedstrijd in het voorjaar geannuleerd en werd al snel besloten om in het najaar niet te organiseren. Maar dit jaar staat Harelbeke er opnieuw, met Germaine prominent op de banner. Germaine, een kleurrijke dame op leeftijd uit Kortrijk, figureerde in 2012 reeds op de banner en mocht toen ook mee het podium op met winnaar Tom Boonen. ‘Germaine’ was toen een ludieke reactie op het feit dat een jaar eerder de banner in laatste instantie moest worden ingetrokken omdat hoofdsponsor KBC aanstoot nam aan de foto van Playboy-model Gaëlle Garcia Diaz.

Germaine in 2012 met podiumdame Germaine. 

Germaine in 2012 met podiumdame Germaine. 

Er viel ook sportief nieuws te rapen. Zo werden de zes wildcards uitgedeeld. Naast de 19 ploegen uit de World Tour kreeg Alpecin Fenix een wild card als beste ploeg uit de Europe Tour. Werden verder uitgenodigd: Sport Vlaanderen Baloise, Bingoal Wallonie Bruxelles, Arkéa Samsic, Total Direct Energie en het Noorse UNO-X.(gvdl)

Meer sportnieuws