©  AFP

Extra beschuldigingen aan adres Alexander Wang, rechtszaak lijkt onafwendbaar

Ontwerper Alexander Wang werd eind december 2020 beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag door een resem mannelijke modellen. Hij ontkende toen alles met klem, maar ondertussen zijn nog heel wat meer beschuldigingen opgedoken. Zo kwam onlangs de bekende stylist David Casavant naar voren met zijn verhaal.

flb

Er zijn nog extra mensen naar voren getreden die Alexander Wang beschuldigen van ongepast gedrag. Een van hen is stylist David Casavant. In een interview met The New York Times verklaart hij dat de ontwerper in 2017 in een propvolle nachtclub in Brooklyn zijn broek en ondergoed naar beneden trok. “Ik bevond me in een zeer kwetsbare positie”, zegt Casavant, die op het moment van de feiten dronken was. Volgens hem wou Wang hem op die manier vernederen. “Maar zelfs in de late uurtjes op een feest is dat abnormaal gedrag.”

Casavant komt naar eigen zeggen nu pas naar voren met zijn verhaal omdat de andere vermeende slachtoffers online werden afgedaan als leugenaars omdat hun getuigenissen vaak anoniem waren. “Ik hou helemaal niet van het idee dat mensen die het niet zijn worden afgeschilderd als leugenaars”, zegt hij. “Dat er zo weinig reactie uit de mode-industrie kwam, is vast omdat heel wat klachten anoniem waren, maar hier ben ik. Ik zit hier voor jullie en zeg wie ik ben. Ik wil niet langer anoniem zijn.”

De heisa rond Alexander Wang begon eind 2020 met TikTok-filmpjes van model Owen Mooney. Daarin beschreef hij een incident uit 2017 waarbij hij door de ontwerper werd betast in een volle New Yorkse dancing. Onder meer de bekende modewaakhond Diet Prada deelde het verhaal op Instagram. Sindsdien bleven de getuigenissen binnenstromen. Zo kwamen heel wat mannelijke modellen en transgenders al naar voren en er is ook sprake van personen die getuigen dat ze door Wang werden gedrogeerd en daarna verkracht.

Wang blijft ontkennen

Wang zelf ontkent in alle toonaarden, ook nu weer na de nieuwe aantijgingen van Casavant. Een woordvoerder van de ontwerper meent dat de stylist een “onweerlegbare jarenlange persoonlijke vijandigheid jegens meneer Wang” heeft. Hoewel de designer alles probeert te weerleggen, ziet het er naar uit dat het op een proces zal aankomen. Casavant is namelijk een van de tien mannen die de bekende advocaat Lisa Bloom onder de arm hebben genomen om een rechtszaak aan te spannen tegen Wang en zijn bedrijf.

NIET TE MISSEN