©  REUTERS

Meevaller voor Antwerp: Rangers mist zijn twee beste schutters

Na de 3-4 nederlaag in de heenmatch moet Antwerp donderdag in Glasgow (aftrap om 18u55) minstens twee keer scoren om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. De Great Old houdt dus liefst van al de nul achterin, en wat daarbij kan helpen, is dat de twee trefzekerste Rangers-spelers ontbreken.

dige

James Tavernier (knie) en Kemar Roofe (kuit), die op de Bosuil nog voor de rust geblesseerd uitvielen, staan twee tot drie weken aan de kant. Tavernier is niet alleen de aanvoerder van ‘The Teddy Bears’, hij heeft ook de meeste goals (zeventien stuks) én de meeste assists (vijftien) achter zijn naam staan. Straffe cijfers voor een rechtsback, ook al maakte hij negen van zijn doelpunten vanop de stip.

Voormalig Anderlecht-aanvaller Roofe volgt met twaalf treffers op een gedeelde tweede plaats – samen met Alfredo Morelos – in de topschuttersstand van Rangers. De Engelsman met Jamaicaanse roots scoorde twee keer in de Europa League, en tien keer in de eigen Scottish Premiership.

Mogelijk mist Rangers naast het tweetal Tavernier-Roofe ook Ryan Jack. De Schotse middenvelder, die vorige donderdag een kwartier voor tijd inviel, blesseerde zich zondag aan de kuit in de 4-1 thuiszege tegen Dundee United. (dige)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws