©  PDR

Discobaar A Moeder trekt weer naar Lotto Arena: “Eindelijk nog eens uit ons kot”

Antwerpen -

Het laatste grote feestje van Discobaar A Moeder? Dat moet op 6 maart 2020 geweest zijn in de Lotto Arena. We weten allemaal wat er een week later gebeurde. Niet langer getreurd, op 17 september willen de Ras en de Schele daar de draad weer oppikken.

Dominique Piedfort

Of september niet te vroeg is? “Goh, alles wijst erop dat het gaat lukken, niet? En moest het toch niet mogen, dan blijven de tickets geldig voor het volgende feest”, meldt het duo. “En stel dat het toch niet kan: we houden 11 maart 2022 als back-up in gedachten.” ‘Eindelijk nog eens uit ons kot. We gaan voor zotter dan zot!’, wordt in elk geval de slogan.

Vorig jaar keek het duo met minder overtuiging naar die party uit. Hun verjaardagsfeest in november 2019 in de Waagnatie was in een mum van tijd uitverkocht. Waarom niet uitwijken naar de Lotto Arena? In het voorjaar van 2020 klonk het nog zo.

“Eerlijk gezegd, naar die Lotto moeten ze ons wat duwen. Vooraf dachten we dat het optreden tijdens de Proms ook niets voor ons was. Het Sportpaleis blijft toch het Colosseum van Antwerpen. Achteraf bekeken was dat wel een geweldig avontuur. Ik zeg niet dat we geen ambitie hebben, maar we hebben toch altijd dat duwtje in de rug nodig. Anders hadden we nu nog altijd in café De Kroon in de Kerkstraat gestaan.”

De Ras en de Schele zaten sinds maart 2020 wel niet stil. Ze bleven online aanwezig met hun ‘hou de moed erin’- filmpjes die ze bijna dagelijks op hun facebookpagina dropten. “Tijdens de lockdowns probeerden we toch voor entertainment te zorgen én de band met ons publiek warm te houden, we zijn ervan overtuigd dat het nu tijd is om weer uit te kijken naar een écht feest.” De kaartverkoop voor dit grote feest start op maandag 22 februari 2021 om 10u.

www.discobaaramoeder.be