© BFM

Vrachtwagen vat vuur op A12 in Boom

Op de A12 in Boom heeft een vrachtwagen maandagochtend vuur gevat. Er was lange tijd slechts één rijstrook vrij richting Antwerpen en dat zorgde voor heel wat verkeershinder.

tdk

De chauffeur van de truck merkte de brand kort na 4u maandagochtend op en kon zijn truck nog deels op de pechstrook zetten. De brandende oplegger kon hij afkoppelen zodat de trekker geen schade opliep.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al van onder de oplegger. Er waren ook enkele zware knallen hoorbaar, afkomstig van de banden die stuk sprongen door de hitte. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

Autobanden

De oplegger zat vol met onder meer autobanden en nog andere brandbare zaken zoals zetels en hout. Het vuur was door de vloerplaat van de oplegger geslagen en zette een deel van de lading in brand. De brandweer haalde een deel van de lading uit de vrachtwagen.

Nadien werden er twee kranen ingezet om de oplegger op een dieplader te plaatsen en werd het gevaarte onder politiebegeleiding naar het takelbedrijf gebracht. Iets na half elf werd de rijbaan op de A12 vrijgegeven.

 

 ©  BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio