Voorlopig kan je opnieuw over de Reebergenlaan passeren. De er pas neergezette slagboom is al gevandaliseerd. Er staan camera’s aan beide zijden.  

Voorlopig kan je opnieuw over de Reebergenlaan passeren. De er pas neergezette slagboom is al gevandaliseerd. Er staan camera’s aan beide zijden.  ©  kma

Slagboom al na anderhalve dag vernield, dader mag gepeperde rekening verwachten

Pulderbos, Vorselaar -

Amper anderhalve dag na de ingebruikname, is de slagboom op de Reebergenlaan tussen Pulderbos en Vorselaar al zodanig gevandaliseerd dat hij buiten werking is. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) zegt dat er camerabeelden zijn en dat de dader een gepeperde rekening mag verwachten.

Kristin Matthyssen

De gemeenten Vorselaar en Zandhoven kwamen overeen om de smalle Reebergenlaan te knippen voor gemotoriseerd verkeer. Alleen zwakke weggebruikers en enkele lokale vergunninghouders zoals landbouwers kunnen via deze parallelweg naast de E34 nog van Pulderbos naar Vorselaar rijden en omgekeerd.

Via een petitie met meer dan 1.200 handtekeningen probeerden tegenstanders de beslissing nog terug te draaien. Maar zaterdag rond 9u ging de slagboom écht dicht. “Zondag werden we verwittigd door omwonenden die een verdacht geluid hadden gehoord rond 13.30u”, vertelt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “De slagboom stond weer open. Hij was verwrongen en ook de elektriciteitskast was beschadigd, waardoor de bareel automatisch naar boven gaat.”

Burgemeester Van Hove is zeer ontstemd. “Protesteren via een petitie is één ding. Maar hier gaat het om regelrecht vandalisme. Gelukkig hadden we dit zien aankomen en hangen er camera’s, zowel langs de zijde van Vorselaar als langs de zijde van Pulderbos. De politie gaat deze camerabeelden maandag bestuderen. De dader mag een rekening van ettelijke duizenden euro’s verwachten. Alles zal hersteld worden op zijn of haar kosten.”

Met de mogelijkheid dat iemand toevallig gecrasht is tegen de bareel, houdt de burgemeester geen rekening. “Dit lijkt me zeer onwaarschijnlijk, vermits de bareel op een recht stuk weg met een prima overzicht staat en de feiten overdag zijn gebeurd.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio