De Heistse weerman Samuel Helsen. 

De Heistse weerman Samuel Helsen. © Dirk Vertommen

18,3 graden in Sint-Katelijne-Waver zondag, warmste temperatuur in provincie

Sint-Katelijne-Waver, Heist-op-den-Berg -

Ook in de Mechelse regio is het warmterecord voor 21 februari met verschillende graden gebroken. De temperatuur in het meetstation van Sint-Katelijne-Waver gaf 18,3 graden Celsius aan, meteen ook de warmste temperatuur van de provincie Antwerpen.

De Heistse weerman Samuel Helsen, die het weer in de Mechelse regio nauwgezet in de gaten houdt, volgde het kwik zondag met extra aandacht. “We beleefden de warmste 21 februari ooit in onze regio. Als meetpunt neem ik de thermometerhut in Sint-Katelijne-Waver. Dat is een officieel en betrouwbaar meetpunt dat goed weergeeft hoe warm het is in de brede Mechelse regio.”

“Het vorige record daar dateerde van 1990 en bedroeg 15 graden Celsius. Daar zaten we met de 18,3 graden van zondag dus fors boven. Het was hier dus ook warmer dan in Ukkel, waar ze zondag 17,9 graden hebben gemeten”, zegt Samuel Helsen.

Ook de komende dagen zullen er volgens Helsen wellicht nog meer records sneuvelen in het Mechelse, net zoals elders in het land. Daarvoor moet het maandag, dinsdag, of woensdag warmer worden dan respectievelijk 15,3, 16,0 of 18.1 graden Celsius. (bepr)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio