©  BELGA

 

 ©  Dick Demey

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Lierse K. scoort eerst, maar verliest toch in Lommel

Game over is het stilaan voor Lierse K. in zijn strijd om de begeerde zesde plaats in 1B. Terwijl de Pallieters zelf ondanks een oerdegelijke prestatie op een nipte nederlaag liepen bij Lommel hapten concurrenten RWDM en Deinze allebei de volle pot. Mathematisch is het nog niet, maar sportief overleven in het profvoetbal wordt nagenoeg onmogelijk.

Kurt Guldentops

De avond begon nochtans voortvarend voor de Pallieters. Net voor het kwartier bij de eerste prik meteen raak. In de hoofdrol Allach, die een fraaie individuele actie uit de sloffen toverde en het leer aan de tweede paal panklaar legde voor de aanstormende Van Genechten. Die buffelde onhoudbaar voorbij Grimshaw. “Het ideale scenario”, besefte de flankverdediger. “Een goal die ons ook wel wat vertrouwen schonk. We kregen nadien nog wel wat kansjes, maar die verhoopte dubbele voorsprong bleef uit.”

Santermans tipte een hoekschop van Gilis nipt naast de paal en Gilis zelf werd nog een keer onterecht afgevlagd alleen richting Grimshaw. Weg extraatje. En erger nog, de gelijkmaker zeven minuten voor rust. De sterke Moreno liet Laes nog maar eens alle kleuren van de regenboog zien, de inlopende Thordarson legde via het uitgestrekte been van Gillekens over Brughmans in doel. Na rust koos het dubbeltje uiteindelijk de kant van Lommel. Een erg vermijdbare goal van Verschueren zou Lierse fataal worden.

“Zo jammer”, zuchtte coach Tom Van Imschoot. “In feite hebben we Lommel hier zelf aan de zege geholpen. Die tweede goal mag er immers nooit komen. En dus krijgen we alweer complimenten en schouderklopjes, maar blijven wel opnieuw met lege handen achter. Zo herhaalt de geschiedenis zich telkens en schuilt daar wellicht de reden waarom we nog altijd zo ver verwijderd blijven van die begeerde zesde plaats.”

Die lijkt nu wel helemaal weg voor Lierse na het eigen verlies en de zeges van zowel RWDM als Deinze. Met nog amper acht wedstrijden op de teller en liefst elf punten achterstand zullen de Pallieters hun lijfsbehoud nu nog louter via de competitiehervormingen kunnen afdwingen. Met tot dusver amper vier zeges blijft dromen van een veilige stek niet langer realistisch.

“De kloof blijft groot en dat hebben we inderdaad wel voor een groot deel aan onszelf te wijten”, zuchtte Tom Van Imschoot. “Je merkt wel dat we hele grote stappen zetten, maar we belonen ons nooit. En uiteraard draait het daar toch wel om. Niettemin ben ik fier op mijn groep. Als je eens nagaat welk kapitaal Lommel tussen de lijnen heeft staan en op de bank heeft zitten, dan was dat cijfermateriaal niet de weerspiegeling van de wedstrijd.”

En dus wordt het volgende zondag opnieuw business as usual voor Lierse op het eigen Lisp tegen Seraing. “Het klassement zal ons niet klein krijgen”, weet Yentl Van Genechten. “We gaan er zondag opnieuw vol tegenaan. In feite zijn we ook niet te veel met die zesde plaats bezig. We vormen een hechte groep, die dit seizoen al heel wat klappen heeft geïncasseerd, maar telkens weer recht kruipt. Dat zal tot het einde zo blijven.”

LOMMEL: Grimshaw, Thordarson, Neven, De Souza, Vandersmissen, Henkens, Troonbeeckx (75’ Rosa), Verschueren, Moreno, Zaroury (75’ Cejas), Saito (69’ Ugalde).

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten, Gillekens, Santermans (78’ Van Landschoot), Laes (46’ Cauwenberg), Bitsindou, Swinnen, Allach (88’ Van der Veken), Gilis (61’ Petrov), Samyn, Placca.

DOELPUNTEN: 13’ Van Genechten 0-1, 38’ Thordarson 1-1, 76’ Verschueren 2-1.

GELE KAARTEN: 18’ Bitsindou, 50’ Gillekens, 67’ Vandersmissen.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Staessens.

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws