©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  JEFFREY GAENS

 

 ©  BELGA

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Wereldgoal Van den Bergh helpt Beerschot aan zes op zes tegen Racing Genk

Beerschot heeft na de derbynederlagen tegen Antwerp en KV Mechelen met stijl de rug gerecht. Dankzij een wereldgoal van Jan Van den Bergh legden de Mannekes Racing Genk voor de tweede keer dit seizoen over de knie. Will Still en co naderen opnieuw tot op drie punten van PO1.

Kersten Steurbaut

ONS OORDEEL. Hoog gemiddelde bij Beerschot, Van den Bergh primus

Je hebt geen doelpunten nodig om een aangename pot voetbal te krijgen. Daar was de eerste helft tussen Racing Genk en Beerschot het levende bewijs van. Van begin tot einde zorgden beide ploegen voor een geanimeerd kijkstuk: twee ploegen die hun stempel drukten, een hoog tempo, een rist doelkansen en twee keer het doelhout dat redding bracht.

Het eerste kwartier was het nochtans pompen of verzuipen voor de Mannekes. Racing Genk greep de bezoekers meteen bij de keel en was binnen het kwartier maar liefst vijf keer gevaarlijk. Munoz, Arteaga en twee keer Onuachu kregen het leer echter niet tussen de palen. Een schot van Ito belandde op de buitenkant van de paal.

Will Still moet even gevreesd hebben voor een zware en lange avond, maar Beerschot, dat in het eerste kwartier alleen via stilstaande fases van Holzhauser een klein beetje tegengewicht kon zorgen, zette daarna zijn voet naast die van Genk. Eerst nog wat voorzichtig via Suzuki. De Japanner zit echter in een dip en mist overtuiging. Zijn eerste poging, na knap voorbereidend werk van Brogno, besloot hij te zwak op Vandevoordt, even later kwam hij te laat om een voorzet van Dom richting doel te deviëren. Tussendoor deed Suzuki het wel goed - naar binnen knijpen en schieten, maar zijn schot belandde via een Genks been ver buiten het doelkader.

Een sterk spelende Sanusi - vaak op de juiste plaats om de bal te onderscheppen - en een aanwezige Holzhauser - de Oostenrijker pakte zelfs uit met een verdedigende tackle - wierpen veel meer gewicht in de schaal. Bij het schot van Sanusi ging Vandevoordt nog goed plat, bij het strakke afstandsschot van Holzhauser werd de Genkse goalie gered door de dwarsligger. De beste kans van de eerste helft was voor Beerschot.

Wereldgoal Van den Bergh

De tweede helft begon als een exacte kopie van de eerste. Racing Genk nam het initiatief, zette Beerschot onder druk en was tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer. Twee keer kwam Vanhamel goed weg. De Kielse captain bokste een verrassende uithaal van Heynen richting Onuachu en McKenzie, die te verrast waren om te reageren. Een kopbal van Lucumi belandde recht in de armen van Vanhamel. Bij de derde kans speelden de Limburgers het gewoon slecht uit: vier aanvallers tegen drie verdedigers, maar Bongonda haalde van buiten de zestien uit. Recht op Vanhamel.

De reactie van Beerschot was deze keer minder voorzichtig. Een schot van Dom werd eerst nog afgeblokt, maar collega-verdediger Van den Bergh haalde ongenadig de trekker over. Na wat geharrewar in de zestien belandde het leer voor de voeten van Van den Bergh, die vanop bijna dertig meter de bal perfect in de winkelhaak krulde. Een sollicitatie voor het doelpunt van het jaar, gevolgd door misschien wel de bizarste viering van het jaar. Als een worm kroop de verdediger over het Genkse veld.

Vanhamel en de lat houden Beerschot recht

Racing Genk reageerde meteen via Ito, maar de Japanner geraakte tot twee keer toe niet voorbij Vanhamel. Niet met een verrassend banaanschot vanop de flank, niet met een knal van dichtbij. Op een kopbal van Onuachu was Vanhamel wel geklopt, maar bracht het doelkader opnieuw redding.

Het was opnieuw naar adem happen, maar Holzhauser trok Beerschot definitief over de streep. Na handspel van Munoz legde scheidsrechter Bert Put, na tussenkomst van de VAR, de bal op de stip. Met een panenka zette Holzhauser Vandevoordt op het verkeerde been. Voor de Oostenrijker al de dertiende van het seizoen.

Met een fenomenale volley gaf Hrosovsky de Genkse burger nog even moed, maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Beerschot pakt dit seizoen zes op zes Racing Genk en nadert tot op drie punten van de vierde plaats.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws