De veiligheid van de fietsers in de Beerstraat verbeteren,

De veiligheid van de fietsers in de Beerstraat verbeteren,© Jean Eykmans

Meerhout streeft naar nul verkeersslachtoffers

Meerhout -

Met de ondertekening van het SAVE-charter onderschrijft Meerhout zijn intentie om te streven naar nul verkeersslachtoffers. Op Meerhouts grondgebied wachten alvast enkele pijnpunten op een oplossing ter verbetering van de veiligheid van vooral de zwakke weggebruikers.

Net als alle andere Antwerpse gemeenten zal ook Meerhout het overkoepelend actieplan volgen. Het Meerhouts gemeentebestuur werkt al enige jaren aan het verbeteren van gevaarlijke verkeerssituaties op haar grondgebied.

Diverse N-wegen doorkruisen het centrum en ook de gehuchten. “We ijveren al jaren om van de overheid gedaan te krijgen dat die wegen veiliger worden. Er zijn al N-wegen geruild tegen gemeentewegen waardoor we zwaar verkeer kunnen weren op sommige plaatsen”, reageert burgemeester Nele Geudens (CD).

Dat proces gaat verder met de N110 met Molsebaan, Burgemeester Adriaensenlaan en Gestelsesteenweg. “Ook in de Violetstraat, Veldstraat, Weversberg en Beerstraat ligt voor ons een grote uitdaging om de veiligheid van de fietsers te verhogen gezien de vele vrachtwagens die erdoor rijden”, zegt de burgemeester. (jeey)

MEER OVER Mobiliteit Kempen