Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  rr

Politie pakt feestvierders op die meermaals coronamaatregelen negeren

Antwerpen-Noord -

De Antwerpse politie heeft het afgelopen weekend twee coronafeestjes stilgelegd in Antwerpen-Noord. Op één feestje werden zes aanwezigen bestuurlijk aangehouden omdat ze al meer dan twee keer waren betrapt op het overtreden van de coronamaatregelen.

dvd

Het was omwille van nachtlawaai dat de politie zaterdagnacht in de Dambruggestraat werd gevraagd. Uit een appartement op de tweede verdieping kwam luide muziek. De politie klopte aan en werd meteen binnen gelaten. “Maar de aanwezigen verwachtten wellicht iemand anders en de uitgelaten sfeer sloeg om”, zegt de politie.

Er waren tien aanwezigen in de kleine kamer en al snel rees het vermoeden dat het om een georganiseerde bijeenkomst ging, onder meer omdat er voldoende drank aanwezig was. De politie moest de aanwezigen vragen om een mondmasker op te zetten.

Veelplegers

“Zeven van hen bleken al meer dan twee keer op een corona-inbreuk betrapt te zijn door de politie”, aldus de politie. “Ondanks hun verbaal verzet werden zes van die zogenaamde veelplegers bestuurlijk gearresteerd. Een minderjarige werd naar huis gebracht.”

Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag had de politie acht personen op een bijeenkomst geïdentificeerd. Dat gebeurde in een pand aan de Sint-Lazarusstraat. Ook op die plaats werd een proces-verbaal opgesteld.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio