© Bert Provoost

Brandweer blust uitslaande dakbrand boven meubelatelier

Nijlen -

De brandweer is zaterdagavond moeten uitrukken voor een uitslaande dakbrand boven een meubelatelier in de Wijngaardberg in Nijlen.

“Om 22u hebben we een oproep binnengekregen voor een brand in een woning-atelier in de Wijngaardberg. De zolder stond in brand door een doorslag van de schouw naar de isolatie van de zolderruimte”, zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

LEES OOK: Meubelrestaurateur voorkomt erger met tuinslang: “De vlammen sloegen uit het dak”

De brandweer van zone Rivierenland kwam ter plaatse met een ladderwagen en verschillende tankwagens. “Toen we aankwamen, sloegen de vlammen uit het dak. Het vuur is ontstaan rond een oververhitte schouw en heeft zich dan verder verspreid onder de pannen. We hebben de brand langs binnen en langs buiten aangevallen en konden het vuur relatief snel uitkrijgen. Om de laatste smeulende resten te verwijderen hebben we een stuk van het dak moeten afbreken”, zegt brandweerluitenant Staf Van der Heyden.

“De schade door het vuur is beperkt tot een deel van het dak, binnen is er vooral rookschade en een beetje waterschade”, aldus luitenant Van der Heyden.

(bepr, tdk) 

 

 © Bert ProvoostMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio