Het Hondapark in Olmen is een van de weinige permanente terreinen in Vlaanderen. © Tommy Maes

Politieke steun voor Hondapark

Balen -

De vernietiging van de omgevingsvergunning voor het Hondapark in Olmen (Balen) door de Raad van State zorgt voor veel ophef in de gemeente Balen en de hele motorcrosswereld. Vanuit politieke hoek is er bereidheid om een oplossing te vinden voor het motorcrossterrein.

Het gemeentebestuur van Balen deed dinsdag al een oproep naar de Vlaamse regering om een oplossing uit te werken. En woensdagavond hield Vlaams Belang een protestactie tegen de sluiting van het Hondapark. N-VA Balen-Olmen heeft intussen contact opgenomen met Vlaamse ministers van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) en Sport Ben Weyts (N-VA).

“Motorcross is verweven met onze gemeente. Getuige hiervan zijn de talloze kampioenen die uit Balen afkomstig zijn en de populariteit bij supporters en hobbyisten”, zegt Geert Mangelschots van N-VA Balen-Olmen. “Dat het Hondapark zijn vergunning vernietigd ziet is voor onze fractie onaanvaardbaar. De bezorgdheid voor het leefmilieu is een terechte bekommernis, maar moet hand in hand kunnen gaan met het uitoefenen van de sport.”

“Het sluiten van legale omlopen zorgt voor meer wild crossen wat helemaal nefast is voor natuur en milieu”, vreest Mangelschots. “Zowel minister Demir als minister Weyts geven aan dat ze er alles aan gaan doen om tot een correcte oplossing te komen zodat het Hondapark weer open kan. Ze gaan in overleg met de betrokkenen om zo tot een degelijke oplossing te komen.” (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio