© atv

RupeLaar verschaft eerste 300 prikjes met AstraZeneca- vaccin

Niel -

In het vaccinatiecentrum RupeLaar op het Wetenschapspark in Niel zijn zaterdag de eerste zorgverstrekkers met hun vaccinprik buitengewandeld. Voor deze eerste vaccinatiedag had eerstelijnszone RupeLaar 300 dosissen van het AstraZeneca-vaccin ter beschikking gekregen.

Langs vier lijnen, de helft van het aantal beschikbare aanmeldrijen, passeerden tussen 9 en 16u driehonderd zorgverleners uit de eerstelijnszorg in Log!Ville op het Wetenschapspark vlotjes de revue. Bart Leemans, vrijwilliger- ambulancier bij het Rode Kruis Schelle-Niel en de brandweerzone Rivierenland, was een van hen.

“Ik ben heel blij dat ik bij de eersten ben. Als ambulancier zit je toch dikwijls in een kleine ruimte met patiënten. Soms gaat het om bevestigde besmettingen, soms om vermoedelijke gevallen, maar dikwijls weet je het gewoon niet. In november had het virus me zelf ook te pakken en dan maak je wel antistoffen aan, maar de onzekerheid en de vragen blijven. Dit geeft me toch al iets meer gemoedsrust. Het is nu uitkijken naar die tweede prik. En binnenkort kom ik hier zelf ook meedraaien als vrijwilliger.”

Die tweede prik voor wie zaterdag aan bod kwam, staat gepland voor midden mei. Wanneer de volgende vaccinatiedag zich aandient, is nog niet bepaald. “De tweede helft van volgende week weten we opnieuw wanneer en hoeveel nieuwe dosissen er worden geleverd. Het vlotte verloop van zaterdag geeft ons alleszins het vertrouwen om naar een maximumcapaciteit van 3.000 per dag te gaan”, zegt de Nielse burgemeester Tom De Vries (Open Vld).

(bar)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio