©  BELGA

 

 ©  Isosport

 

 ©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen en AA Gent scoren elk één keer in kansenfestijn

Geen derde opeenvolgende competitiezege voor KV Mechelen. De Kakkers bekampten AA Gent vrijdagavond met open vizier, wat resulteerde in een festival vol doelpogingen. Alleen stond de afwerking niet op punt, waardoor aan elke kant slechts één goal viel. Met dit puntje springt Malinwa naar een voorlopige zevende plaats in de stand, maar met een handvol concurrenten die in de nek hijgen, ziet de PO2-situatie er zondagavond mogelijk weer helemaal anders uit.

Diederik Geypen

LEES OOK:

Hoe kon het in godsnaam ‘slechts’ 1-1 staan halfweg? De wedstrijdstatistieken na 45 minuten – vijf kansen versus zeven – spraken boekdelen. Qua doelpogingen hoefde deze doldwaze eerste helft niet onder te doen voor Antwerp - Rangers van de avond voordien. De efficiëntie bleek daarentegen een ander paar mouwen.

Niangbo vs. Storm

Niangbo illustreerde het gebrek aan scherpte aan bezoekerszijde. De Ivoriaan liet de bal zelfs op een metertje van Thoelen knullig door zijn benen glippen, terwijl bij de thuisploeg vooral bij Storm het vizier niet op scherp stond. Nochtans startte de winger, die voor het eerst sinds zijn opgelopen spierscheur midden januari weer in de basis begon, uitstekend aan de partij. Op het kwartier rondde hij een knappe aanval over Hairemans en Walsh beheerst af.

Storm wiste zo de openingsgoal van Yaremchuk uit. De club uit de Arteveldestad begon furieus aan de partij en zette de Mechelse defensie zwaar onder druk. Peyre en co stonden bij momenten te trillen op hun benen. Thoelen hield aanvankelijk voormalig Beerschotter Tissoudali van een goal, maar moest zich even later toch gewonnen geven op het schot van Yaremchuk. Tissoudali behield goed het overzicht en legde breed tot bij de Oekraïner, die na zijn hattrick van maandag tegen Moeskroen opnieuw mocht juichen.

De Buffalo’s zouden nog twee keer dreigen via Niangbo, en een schot van kapitein Kums dat overvloog. Bij KV liet Storm zijn tweede van de avond tot twee keer toe liggen. Eerst duwde de winger het leer in het zijnet – afleggen voor de vrijstaande Mrbati was nochtans een garantie op een doelpunt, niet veel later had hij te veel tijd nodig om aan te leggen. Zijn schot strandde op een verdediger.

Nog meer lekkers na rust

Zou het bobijntje bij de 22 tenoren af zijn, vroegen we ons af bij het rustsignaal. Een kwartiertje bijtanken bleek voldoende om er weer vol tegenaan te gaan. Na luttele seconden versierden de Kakkers al een vrije trap. De Camargo kopte rakelings naast. Heel even ging de storm toch liggen, tot Vanlerberghe opnieuw het vuur aan de lont stak. Bolat duwde het prachtige afstandsschot over de dwarsligger. Net voor de aftrap was de Turkse Belg nog licht onzeker door een vinger die uit de kom ging. Deze redding bewees dat alles wel degelijk weer op zijn plaats zat.

Bij de blauwhemden, waar Odjidja nog een halfuur zijn opwachting maakte, probeerde Dorsch het nog vanuit de tweede lijn, terwijl aan de overzijde Storm een derde kans op een tweede treffer liet liggen. Ook Vrancken greep in, door Druijf en Vranckx in de ploeg te droppen voor De Camargo en Hairemans. Het was echter Mrabti die met een geplaatste bal nog het dichtst bij de winning goal kwam. KV Mechelen springt met dit gelijkspel voorlopig over Standard naar de zevende plaats. Het is nu al zes opeenvolgende competitieduels ongeslagen. AA Gent blijft op een twaalfde stek hangen

    Meer voetbalnieuws

    MEER OVER KV Mechelen