©  Google Street View

Voor half miljoen euro aan juwelen uit auto op parking supermarkt gestolen

Aartselaar -

Uit een geparkeerde BMW is dinsdagavond een collectie juwelen gestolen, ter waarde van 500.000 euro. Het voertuig stond op de parking van een supermarkt in Aartselaar toen de dieven toesloegen.

De dieven sloegen hun slag dinsdagavond even voor 17 uur op de parking van de vestiging van Carrefour aan de Kapellestraat in Aartselaar. De eigenares van de auto was de juwelen in de Antwerpse Diamantwijk gaan presenteren en stopte onderweg naar huis nog even om enkele boodschappen te doen.

Eenmaal buiten stelde ze vast dat het achterraam van haar BMW X5 ingeslagen was. Uit de auto was een partij juwelen verdwenen, volgens onze informatie heeft de collectie een waarde van ongeveer een half miljoen euro.

Camerabeelden

Het slachtoffer belde dinsdagavond de politie om aangifte te doen. Het labo deed dezelfde avond nog een sporenonderzoek in de auto waaruit de diamanten gestolen werden. De opvallende buit en het feit dat de dieven precies wisten waar in de auto de juwelen lagen, doen vermoeden dat ze hun slag goed voorbereid hadden.

Het onderzoek is ondertussen dan ook overgenomen door de federale gerechtelijke politie. Samen met het Team Goudi van de politiezone Antwerpen zullen de speurders onder meer de camerabeelden van de Diamantwijk analyseren. Aangezien de dieven perfect wisten waar ze moesten zijn wordt vermoed dat ze hun slachtoffer al even volgden.  

sare

MEER OVER Misdaad Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio