© rr

Bestuurder zonder rijbewijs en onder invloed van cannabis crasht na achtervolging

Merksem -

Bij een achtervolging in Merksem is een bestuurder donderdagavond gecrasht op een rotonde. Hij probeerde zich nog voor de politie te verstoppen onder een geparkeerde wagen, maar werd opgepakt. De man bleek onder invloed van cannabis en reed rond zonder rijbewijs.

Een patrouille van de mobiele eenheid merkte de wagen donderdagavond op in de Ten Eekhovelei in Deurne. De eigenaar was goed gekend bij het gerecht en de politie, dus wou de patrouille overgaan tot een controle. Daarop vluchtte de bestuurder weg en reed hij door het rode licht de Bisschoppenhoflaan op.

De politie zette de achtervolging in, over de Bisschoppenhoflaan en de Brug van den Azijn richting Bredabaan. “Op de Bredabaan raakte het voertuig een andere wagen. De inzittenden, moeder en kind, bleven gelukkig ongedeerd. Er werden snelheden boven de 100 kilometer per uur gehaald”, zegt de politie.

In de Dokter Maurice Timmermanslaan reed het vluchtende voertuig via de stoep en het fietspad, om daarna tegen de richting de Speelpleinstraat in te rijden. “Dat gebeurde aan snelheden boven de 80 kilometer per uur. De bestuurder had op dat moment ook de lichten van zijn wagen gedoofd”, aldus de politie.

Geparkeerde bestelwagen

De achtervolging kwam ten einde in de Terlindenhofstraat, waar de bestuurder crashte op de rotonde ter hoogte van de Rode Loop. “De twee inzittenden vluchtten te voet verder. De mobiele eenheid en het wijkteam van Merksem konden de twee mannen uiteindelijk vatten in de Moeshofstraat. De bestuurder had zich proberen verstoppen onder een geparkeerde bestelwagen”, zegt de politie.

De 21-jarige man bleek onder invloed van cannabis en reed rond zonder rijbewijs. Het duo moest eerst naar het ziekenhuis voor verzorging. Daarna werden ze overgebracht naar het politiekantoor voor verhoor.

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio