©  BELGAIMAGE

Na de Mbappé-show nu ook het Haaland-circus

Borussia Dortmund won dankzij twee goals en een assist van Erling Haaland met 2-3 bij Sevilla en staat al met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League.

Alsof hij wilde zeggen: wat Kylian Mbappé kan, dat kan ik ook. Het 22-jarige Franse supertalent telde met een hattrick Barcelona op zijn eentje uit. Wel, dan deed de 20-jarige Haaland toch gewoon hetzelfde met Sevilla, dankzij een 25 op 27 nochtans dé ploeg in vorm in La Liga. Maar van dat laatste was enkel in het eerste kwartier wat te zien. Toen Sevilla-middenvelder Suso zich vrijkapte en zijn afstandsschot tot twee keer toe afgeweken zag, stond het al vroeg 1-0.

Heel even was Dortmund aangeslagen, toen kwam de machine-Haaland in beweging. De grote Noorse spits vond eerst Mahmoud Dahoud, die de bal vanop zo’n twintig meter enig mooi in de hoek krulde voor de 1-1. Daarna deed hij het gewoon zelf, met een onhoudbare ren. De thuisverdedigers leken niet meer dan potjes, de één-twee met Jadon Sancho niet meer dan een kort intermezzo. Haaland gleed de bal onder Sevilla-doelman Yassine Bounou in doel. Nog voor rust was hij ook nog goed voor de 1-3. Enkele minuten nadat Bounou zijn knal vanonder de lat had getikt, werkte hij een counter ijskoud af.

Beter dan Messi en Ronaldo

Daar leek het lange tijd bij te blijven, totdat Luuk de Jong in het slot nog de 2-3 binnenduwde. Ach, het is en blijft een prima uitgangpositie voor de Borussen, waar de herstelde Thomas Meunier in de slotminuut nog mocht invallen.

Door zijn twee goals is Haaland nu alleen topschutter in de Champions League met acht stuks. Mbappé en hij hebben sinds de start van vorig seizoen onder hun tweetjes al 28 keer gescoord in de Champions League, bijna dubbel zoveel als de 15 stuks die Cristiano Ronaldo en Lionel Messi in dezelfde periode raak troffen op het kampioenenbal. Moest iemand zich nog afvragen of er ooit iemand zal opstaan die het niveau van de Grote Twee kan overnemen...

 

 ©  REUTERS

Porto verrast Juventus

Na twee razendsnelle goals van Porto leek Juventus op het randje van een Champions League-uitschakeling te staan. Dankzij een late aansluitingstreffer mogen Ronaldo en co. toch nog van de kwartfinales dromen. 2-1 werd het in Portugal.

Als het snel gaat, hebben oude dames het soms moeilijk om te volgen. 1 minuut en 3 seconden nadat scheidsrechter Del Cerro op zijn fluitje had geblazen, was de nul in het Estadio do Dragão al van het bord. Betancur had boter op het hoofd. De Uruguayaan probeerde de bal terug te spelen op Szczesny, maar deed dat bijzonder schlemielig. Taremi profiteerde.

Een dikke minuut is snel, maar in de tweede helft deed Porto nog straffer. Amper 19 seconden had Marega nodig om de 2-0 voorbij Szczesny te werken. Met de aansluitingstreffer acht minuten voor tijd hield Federico Chiesa de hoop op een ticket voor de kwartfinales levend.

(wic, ybw)

MEER OVER UEFA Champions League

Meer sportnieuws