©  ISOPIX

Rafael Nadal na uitschakeling op Australian Open: “In tennis krijg je wat je verdient”

Het Australian Open blijft het Grand Slam dat Rafael Nadal (ATP-2) het minst goed ligt. Slechts één van zijn twintig grandslamzeges boekte de 34-jarige Spanjaard in Melbourne, in 2009. Daarna was hij wel nog vier keer finalist (in 2012, 2014, 2017 en 2019). Woensdag ging hij er voor de tweede keer op rij in de kwartfinales uit, nadat hij tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) een 2-0 voorsprong in sets uit handen gaf. Het werd nog 3-6, 2-6, 7-6 (7/4), 6-4 en 7-5.

Bron: BELGA

Van “een vloek” wil Nadal niet horen. “In tennis krijg je wat je verdient. Ik heb in mijn carrière altijd gekregen wat ik verdiende. Hier in Australië kreeg ik kansen, maar heb ik ze niet gegrepen. Vandaag verdiende ik niet meer. Ik speel tegen de beste tennissers van de wereld, normaal dat je dan al eens verliest. volgende keer zal ik proberen beter te doen, maar vandaag kan ik Tsitsipas alleen maar feliciteren. Hij slaagde erin zijn niveau tijdens de wedstrijd op te krikken. In de derde set speelde hij al veel beter dan in de eerste twee en in de laatste twee speelde hij fantastisch.”

Door rugproblemen kon Nadal geen enkele wedstrijd spelen als voorbereiding op het Australian Open. “Maar daar ga ik het niet op steken. In januari kwam ik in topvorm naar hier. Daarna had ik wat pech, maar dit toernooi haalde ik toch weer een deftig niveau. Alleen bleek het vandaag net niet goed genoeg. Het is niet anders.”

“Het is onbeschrijflijk wat er net gebeurd is”, reageerde Tsitsipas. “Ik weet niet wat er gebeurde na de derde set. Plots ging alles als vanzelf. Ik speelde op een wolk. Ik slaagde er ook nog eens in de zenuwen onder controle te houden. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Het geeft een ongelooflijk gevoel om zo te tennissen. Ik ben in de zevende hemel nu.”

“Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd, al wordt het tegen Daniil Medvedev (ATP-4) weer een lastige opdracht. Ik heb in het verleden wel eens gezegd dat hij saai tennis speelt, maar dat is het niet echt. Hij speelt het gewoon eenvoudig en heel erg slim. Het zal erop aankomen hem niet te laten domineren en mijn kansen te grijpen.”

Meer sportnieuws