Het was woensdag druk in de Antwerpse Zoo. 

Het was woensdag druk in de Antwerpse Zoo. © rr

Bezorgd over drukte in de Zoo? Raadpleeg de druktebarometer

Antwerpen -

De krokusvakantie en het warmere weer zorgen voor drukte in de Antwerpse Zoo. Sommige bezoekers reageren ongerust: “Is dit wel veilig?” Volgens de Zoo worden alle regels strikt gerespecteerd.

De Zoo en Planckendael zijn sinds het voorbije weekend weer open. De krokusvakantie en het einde van de winterprik gaven de bezoekersaantallen meteen een boost na de maandenlange verplichte sluiting. Sommige bezoekers die een plek gereserveerd hadden, vonden het echter toch nog te druk en besloten opnieuw huiswaarts te keren.

“Elke persoon ervaart de drukte anders”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Maar wij volgen de regels strikt. Woensdag waren al onze slots uitverkocht, maar op geen enkel moment waren er meer dan drieduizend bezoekers tegelijkertijd in de Zoo.”

Druktebarometer

Abonnees hebben geen reservatieplicht en kunnen komen en gaan wanneer zij dat willen. “Maar wij hebben een duidelijk beeld van wanneer de abonnees komen en hoelang ze blijven. Daar hebben we rekening mee gehouden bij het vastleggen van de limieten”, zegt Segers. “Wij raden al onze bezoekers aan om de realtime druktebarometer te raadplegen op onze homepage. Dan krijgen ze op voorhand al een idee hoe druk het is.”

Veel volk bij de bonobo’s. 

Veel volk bij de bonobo’s. ©  rr

Op woensdag om 17.10u was er bijvoorbeeld nog 18% van het toegelaten aantal bezoekers in het park. Op dezelfde pagina kun je ook zien wanneer er nog plaats is voor niet-abonnees.

Vrijdag en zaterdag zijn volledig volzet, maar op donderdag- en zondagnamiddag zijn nog plaatsen beschikbaar voor de snelle beslissers. “We zijn tevreden over de opkomst”, besluit Segers. “En nu is het hopen dat we ook onze binnenruimtes snel weer mogen openen.” 

pavi

MEER OVER Zoo Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio