© atv

Rangers-coach Gerrard: "Antwerp is een topteam"

De reis van Schotland naar Antwerpen verliep voor de Rangers woensdag niet over een leien dakje. Vertragingen op de luchthaven van Glasgow zorgden ervoor dat de planning van de Schotten overhoop werd gehaald. Coach Steven Gerrard hield zijn persbabbel dan maar vanop de luchthaven. Het Liverpool-icoon keek uit naar het heenduel op de Bosuil, donderdagavond in de zestiende finales van de Europa League, en had vertrouwen in de goede afloop.

Bron: BELGA

LEES OOK: Vercauteren over de (bijna) ongeslagen Rangers: “Statistieken zijn er om te breken”

In tegenstelling tot de Great Old kunnen de Rangers in Antwerpen hun typeploeg op het veld zetten. Aanvallers Alfredo Morelos en Kemar Roofe (ex-Anderlecht) zijn in eigen land geschorst, maar mogen Europees spelen. Kapitein James Tavernier werd in de Schotse pers onzeker gemeld, maar dat verwees Gerrard woensdag naar de prullenmand. Toch wilde hij niet zeggen om die reden een streepje voor te hebben op Antwerp.

"Antwerp heeft een brede selectie. Ze kampen inderdaad met enkele afwezigen, maar dat kunnen ze opvangen. Ik verwacht tactisch geen verschuivingen. Ze hebben de voorbije matchen steeds in nagenoeg hetzelfde systeem gespeeld. Hun coach, Frank Vercauteren, is een ervaren en succesvolle trainer. Antwerp staat in België momenteel tweede, een topteam dus. Ze zijn fysiek sterk en technisch ook zeker in orde. Het wordt niet makkelijk en we hebben veel respect voor Antwerp, maar we willen winnen."

 

 ©  ISOPIX

Vorig seizoen bereikten de Rangers de achtste finales in de Europa League, waar Bayer Leverkusen te sterk was. "We zijn heel fier op die prestatie", keek Gerrard nog eens terug. "En we willen verdergaan op die weg. We willen opnieuw naar de laatste zestien. Het niveau van de spelers is de voorbije jaren enorm gegroeid. Op training is de kwaliteit heel hoog en op elke positie is er concurrentie. Voor Nieuwjaar hebben we ons ook opnieuw getoond in Europa."

"Maar dat garandeert allemaal niets. In Europa moet je er elke wedstrijd opnieuw staan. Volgend seizoen zit de Champions League er misschien in, maar we mogen niet te ver vooruitkijken. Ik heb er vertrouwen in dat we er morgen zullen staan. De focus bij de spelers zit ook goed. Ze zullen allemaal doorgaan tot ze erbij neervallen. Ze gaan er altijd voor. Ze houden ook gewoon allemaal van voetbal. Deze jongens willen zoveel mogelijk spelen. Wedstrijden zijn altijd leuker dan trainingen."

LEES OOK: Rangers straffen vijf spelers in aanloop naar duel met Antwerp

Gerrard wilde niet dieper ingaan op het vijftal dat door de club eerder op de dag werd gesanctioneerd voor het overtreden van de coronaregels. Het gaat om middenvelder Bongani Zungu, verdedigers Nathan Patterson en Calvin Bassey, doelman Brian Kinnear en aanvaller Dapo Mebude. Enkel Zungu en Bassey komen geregeld in actie bij het team van coach Steven Gerrard. Mebude wordt momenteel uitgeleend aan Queen of the South. Het vijftal zou in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig zijn geweest op een feestje dat de politie moest stilleggen.

MEER OVER UEFA Europa League

Meer sportnieuws